Najmočnejša iteracija BMW X4 v ravno pravi barvi se je že pojavila na naših tleh, natančneje pri štajerskem trgovcu BMW vozil Selmar.

BMW X4 je v tej generaciji dobil prvega predstavnika najmočnejše črke na svetu tudi v tem razredu, kot tak pa enostavno ni smel razočarati. No ja pri zmogljivostih smo že prej vedeli, da ne bo razočaral, saj ga poganja 3.0 litrski vrstni šestvaljnik, ki v opaženi različici Competition proizvaja kar 510 konjskih moči in 600 Nm navora, sedaj pa smo se prepričali še o videzu. Že standardni BMW X4 velja za privlačen avtomobil, ki je hkrati mnogo privlačnejši kot je bila prejšnja generacija, X4 M s Competition paketom pa to privlačnost in športne linije ponese na povsem drugo raven.

Ogromno dodatkov iz karbonskih vlaken je v kombinaciji s sivo barvo in dvobarvnimi platišči prava paša za oči, obenem pa avtomobil zato tudi izgleda tako hiter kot v resnici je. Pospešek do stotice zahvaljujoč M xDrive štirikolesnemu pogonu in M Sport diferencialu namreč znaša zgolj štiri sekunde, končna hitrost pa je z M Drivers paketom omejena na 280 kilometrov na uro.

Še nekaj besed o ceni. Že osnovni BMW X4 M pri nas stane nekaj manj kot 113 tisočakov, kar se morda sliši veliko a pozor, z dodatno opremo še začeli nismo! Že zgolj Competition paket ceni doda 9.400€, potem pa so tu še 5 letni paketi servisiranja in popravil, ki vašo denarnico skupno olajšajo še za nadaljnjih 10 tisočakov. Se sprašujete kje se konča? Pri slabih 150 tisočakih! Opreme opaženega primerka sicer ne poznamo a glede na videno je cena tega primerka gotovo bolj proti vrhu ‘prehranjevalne’ verige. Kako tudi ne, le poglejte ga!

Bi ga imeli?

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code