Zatem, ko so enega kupeja (serijo 4) spravili v proizvodnjo, pa so svojo pozornost že posvetili naslednjemu dvovratnemu kupeju.

Govorimo seveda o BMW serije 2 Coupe, ki je očitno že začel s testiranji. Fotografi so v Mehiki namreč v svoje objektive ujeli močno kamufliran prototip naslednje generacije BMW serije 2, ki naj bi po doslej znanih informacijah, na srečo zadržal zadnji pogon. Glede na videno, nas čakajo širši prednji ledvički z majhnimi in precej ukrivljenimi prednjimi žarometi, ki precej spominjajo na razkrit prototip, katerega fotografije so se nekaj mesecev nazaj znašle na internetu.

Razen prednjega konca, preostanek avtomobila deluje bolj evolucijsko, kot revolucijsko z majhnimi spremembami kot so kljuke, ki so umaknjene v karoserijo, nekoliko bolj aerodinamična oblika celotnega avtomobila in morda nekoliko agresivnejši stranski pragovi.

Vseeno pa moramo pohvaliti delo tistih, ki  prototipe kamuflirajo, saj iz zadka razen dveh izpušnih cevi, težko kaj razberemo. Zaenkrat so pri BMW skrivnostni tudi o možnosti motorizacije, a povsem zagotovo se bo notri znašel 2.0 litrski štirivaljnik z 258 konjskimi močmi, ali morda celo štirivaljnik iz modela M235i Gran Coupe, ki proizvaja 306 konjskih moči. Po do sedaj znanih informacijah naj bi svojo pot v najmočnejšo različico nove serijo 2 našel tudi vrstni šestvaljnik, poleg nje pa pričakujemo tudi model BMW M2, ki bo z okoli 430 konjskimi močmi krojil vrh ponudbe.

Predstavitev pričakujemo že enkrat prihodnje leto, zaenkrat pa ni BMW ponudil še nobenih uradnih informacij.

Fotograf: Carscoops

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code