Opažena je ila najradikalnejša, najbolj ekstremna in športna različica nove, prihajajoče generacije X4. Kupejevski SUV bo v osnovi različici predstavljen še letos, nedolgo zatem pa pričakujemo izpeljanko M!

BMW trenutno še vedno dela na razvoju nove generacije modela X4. Pol leta po predstavitvi modela X3 bavarski proizvajalec izpopolnjuje zadnje detajle bolj strastne in športne alternative, ki je še eno stopnjo nad modelom X3. Uradna predstavitev druge generacije modela X4 se bo odvijala v kratkem, kljub temu, da še ni predstavljena pa BMW že pridno dela na še bolj drzni, močnejši športni različici. BMW X4 M.

Pred časom smo že pisali o opaženem primerku BMW X4 M, ki je opravljal prva zahtevna testiranja. Tokrat lahko športnega kupejevskega SUVa vidimo na še zahtevnejšem terenu, tj. v mrzlem zimskem okolju ter na zasneženi cesti. Kot mnogi drugi bavarski modeli je tudi X4 M odšel na sam sever Evrope na temeljite preizkuse, kjer ga odo inženirji zares izpopolnili za prave vozniške ekstreme.

bmw-x4-m-spy (8)

Estetsko lahko pričakujemo močen športni karakter kot smo ga vajeni od najmočnejše črke na svetu. Odbijači bodo deležni velikih zračnih odprtin, ki bodo skrbele za zadosten dotok zraka in primerno hlajenje razgretega motorja ter drugih komponent. Prav tako bo X4 M opremljen z večjimi zavorami in kolesi. Na zadku bosta, kot se za takšen avtomobil spodobi, nameščena spojler in difuzor, znotraj slednjega pa bodo “skriti” še štirje izpušni zaključki, ki bodo dokončno potrdili, da gre za pravo vozilo BMW M.

Pod pokrovom motorja bo BMW X4 M nosil 3,0-litrski vrstni TwinPower Turbo šestvaljnik z oznako S58. Motor bo imel nov hladilni sistem, ki bo skrbel za bolj konstantno temperaturo znotraj valjev. Motor naj bi tako pri X4 M razvil 450 konjskih moči, ki se bo preko osemstopenjskega samodejnega menjalnika BMW M DCT in sistema xDrive prenašala na vsa štiri kolesa.

Kdaj lahko pričakujemo novo generacijo X4? Kljub pričakovanjem, da bo avtomobil predstavljen na avtosalonu v Detroitu se to ni zgodilo. Sedaj so pričakovanja uperjena na avtosalon v Ženevi, ki se bo odvijal marca letos. Če bo X4 res predstavljen marca bi lahko X4 M pričakovali v drugi polovici leta. Proizvodnja bo stekla v tovarni Spartanburg, v Južni Karolini (ZDA) aprila 2019. Prve dostave vozil se bodo izvedle v prvi polovici leta 2019.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code