Širitev BMW flote se ne bo še kar tako hitro zaključila, vsaj sodeč po nedavni predstavitvi X2. V letu 2018 ji sledita še X7 ter nova serija 8 ...

Na drugi strani pa so spy fotografije razkrile nekaj, kar je v skladu s serijo 2. BMW namreč dela na seriji 2 Gran Coupe, ki je vizualno velik približek limuzinski seriji 1, ki je bila namenjena le za kitajski trg.

Kot običajna limuzina ima serija 2 Gran Coupe kupejevsko linijo, a kljub temu štiri vrata. Avtomobil bo osnovan na že znani UKL platformi, kar pomeni, da bo vozilo gnano na sprednji kolesni par, takšno platformo pa smo lahko npr. videli že pri seriji 2 Active Tourer in Gran Tourer. Poleg pogona na sprednji osi bo mogoče pri močnejših različicah doplačati za štirikolesno gnan sistem xDrive. BMW je zaenkrat prepričan, da vozilom s sprednjim pogonom še ne bo namenil pravih BMW M izvedenk, kar pomeni, da v tej generaciji definitivno še ne bomo dočakali BMW M2 Gran Coupe. Še vedno pa upamo, da bomo nekoč videli BMW M4 Gran Coupe!

bmw-f44-2-series-gran-coupe-spied (4)

Nekateri viri navajajo, da bo serija 2 Gran Coupe na trgu leta 2021, a glede na testna vozila, ki se že pojavljajo na cestah bi se uraden začetek prodaje lahko odvil že prej. Pravzaprav ne bomo preveč presenečeni, če bo vozilo dejansko predstavljeno že konec leta 2018 ali v začetku leta 2019.

Pričakujemo različico M240i, ki bo v samem vrhu po zmogljivosti in sicer z 2,0-litrskim štirivaljnim bencinskim agregatom, kateri bo razvil več kot 300 konjskih moči, ki se bodo na cesto prenašale preko štirikolesnega pogona xDrive.

Ko bo naposled le prispel na trg se bo moral kosati z močnimi rivali. Najbolj napadalna sta Mercedes-Benz CLA in limuzinski Audi A3. 

Že sedaj nas močno zanima kateri bo med kupci najbolj priljubljen.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code