Autobildove najnovejše novice o BMW vozilih se nanašajo na nekaj zelo posebnega: na možnost razvoja Motorsport različice bavarskega ponosa serije 7.

BMW M7 bi bil seveda osnovan na prihajajoči generaciji G11/G12 serije 7, ki bo predstavljena letos jeseni, naprodaj pa prihodnje leto. Z bolj športno super luksuzno limuzino bi sedmica lahko konkurirala Audijevemu S8 in Mercedes-Benzovemu AMG razredu S.

Kar se tiče zmogljivostnih številk bi v takšnem vozilu lahko pričakovali prek 600 konjskih moči. Večje vprašanje pa je, kateri motor bi BMW uporabil: V12 ali V8, ki ga sedaj najdemo v M5 in M6. Oblikovanje športnega paradnega konja bo izrazito poudarjalo večje zračne reže, razširjene stranske pragove, agresiven zadnji difuzor in športni izpušni sistem iz ostalih M bratov.

serija-7-g11

Govorice o morebitni izvedbi projekta se med seboj precej razlikujejo, saj je bilo govora tudi že o tem, da M7 nikoli ne bo opcija, saj ni povpraševanja zanj. Spremembe na vodilnih položajih pa bodo morda to odločitev zamajale do te stopnje, da projekt na koncu bo izveden pod vodstvom novega direktorja BMW. Ker je povpraševanje za super luksuz v porastu pomeni, da bi M7 lahko počasi postal realnost.

Cena bi bila seveda primerna najvišji stopnji kvalitete in tehnologije: od 140.000,00 € naprej.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code