Ponavadi je pri takšnih upodobitvah govora o prihodu dejanskega modela v dveh, morda treh letih. V zadnjih dneh pa je nemška revija Auto Bild prvič objavila fotografije in članek o možnem rojstvu nove izvedbe serije 1, ki naj bi bila poimenovana BMW Sport Cross. Ime sicer ni še dokončno izbrano, interno naj bi se vozilo imenovalo X-Zero. […]

Ponavadi je pri takšnih upodobitvah govora o prihodu dejanskega modela v dveh, morda treh letih. V zadnjih dneh pa je nemška revija Auto Bild prvič objavila fotografije in članek o možnem rojstvu nove izvedbe serije 1, ki naj bi bila poimenovana BMW Sport Cross. Ime sicer ni še dokončno izbrano, interno naj bi se vozilo imenovalo X-Zero. Tako, kot že vemo, nas tudi za takšen model čaka pogon na prednja kolesa UKL platforme. Kdaj pa ga lahko pričakujemo? Glede na to, da bo nova, tretja generacija serije 1 v salonih leta 2018 , takšnega Crossoverja ne pričakujte še nadaljni dve leti. Verjetno čez pet let X-Zero ne bo izgledal takole, vseeno pa prilagamo upodobitve za burjenje domišljije.

BMW-serija-1-sport-cross (1)

Podrobnosti je znanih bolj malo. Vemo le, da naslednja generacija ne bo ostala samo pri enem modelu. Avtomobil na fotografijah je zasnovan na kombilimuzini serije 1, vendar ta uporablja nekoliko višjo lego ter štiri vrata. Proti zadku nekoliko položna streha pomaga pri izboljšanju videza, saj mu doda bolj športen izgled, prednji del z žarometi in ledvičkami pa poudarja linije, ki bodo uporabljene tudi v ostalih prihajajočih modelih: bolj oglato oblikovanje, tanjši žarometi, ipd. BMW projekta še ni uradno potrdil, vendar glede na idejo upodobitve nemške revije lahko pričakujemo, da se nekaj premika v smer razvoja najmanjšega bodočega bavarskega SUV-ja.

BMW-serija-1-sport-cross (2)

Kaj se bo torej zgodilo s serijo 1: facelift prihaja prihodnje leto, leta 2018 nova generacija, pričakujemo lahko tudi limuzinsko različico, čez približno 5 let pa morda tudi serijo 1 Sport Cross.

1 komentar

  1. Jooj….upam da BMW-ji (ne zgolj ta – ker je stanje podobno tudi pri drugih modelih) naslednjih generacij res ne bodo zgledali tako -_-

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code