BMW je v začetku leta obljubil, da ne bodo vsi avtomobili deležni (pre)velikih ledvičk, pa vendar je temu do sedaj ubežala samo serija 3. Očitno so večje ledvičke usojene tudi seriji 5.

BMW serije 5 še vedno daje občutek novega avtomobila, pa vendar BMW meni, da avtomobil potrebuje res drzno prenovo s katero bo postal bolj markanten. Čeprav je kamuflaža še vedno prisotna, vseeno ni težko razbrati kam pes taco moli. Na srečo vsaj ne gre za pokončne ledvičke, kot jih bo imel naslednji BMW M3, ampak le te izgledajo bolj podobne tistim, ki jih najdemo na večji seriji 7. Poleg tega je tudi že viden nov 3D dizajn prednjih žarometov, ki pa ga pri BMW še nismo videli, zato bo zanimivo videti, kako bo le ta funkcioniral s popolnoma prenovljenim prednjim koncem avtomobila.

V fotografski objektiv so tokrat na Nurburgringu ujeli modela M550i in M550d, ki ponujata bolj agresiven videz in izboljšane vozne lastnosti. Trenutno BMW za prihodnje leto ponuja 4.4 litrski V8 motor s kar 530 konjskimi močmi v modelu M550i, medtem ko M550d ponuja že poznano konfiguracijo 3.0 litrskega dizelskega agregata, ki s pomočjo kar 4 turbin ponuja 400 konjskih moči. Poleg obeh omenjenih modelov je možno, da bo v M Sport družino zašel tudi model 545e saj ponuja skoraj enako moči kot dizelski ekvivalent. Ravno model 545e bo največja sprememba med pogonskimi sklopi, kjer si ga bo BMW izposodil iz večjega BMW 745e. Ta združuje 3.0 litrski bencinski šestvaljnik z elektromotorjem, skupna moč pa tako znaša 394 konjskih moči.

Tudi notranjost smo v enem prejšnjih člankov že razkrili, prenova pa je v notranjosti skoraj identična tisti, ki jo je doživela večja serija 7. To pomeni nove digitalne merilnike, najnovejši iDrive sistem in nekaj novih možnosti oblazinjenja. Upamo le, da bosta prednji ledvički le nekoliko večji in ne absolutno preveliki kot sta na večji seriji 7.

Fotograf: Autoevolution

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code