Ni samo Rusija tista, ki ima na svojih cestah hitre in predrzne voznike. S Češke in Poljske so že nekajkrat poročali o takšnih in drugačnih vragolijah, ki jih vozniki počnejo na cesti. Tokrat je poljska policija zasledovala sumljivega bavarca.

Glede na število posnetkov, ki so na temo hitrih voznikov nastali na Poljskem in Češkem, bi lahko rekli, da imajo državljani omenjenih držav še posebej poudarjeno dirkaško žilico. Na blogu smo namreč že objavili posnetke predrznega in nevarnega češkega voznika, ulične dirke med BMW M3 E92 in motoristi ter beg BMW M3 E92 pred policijo. Vsi omenjeni posnetki so nastali prav na Češkem ali Poljskem. Nikakor pa to ne pomeni, da se drugod po svetu ne najde podobnih “frajerev”, ki s svojim početjem na cesti ogrožajo druge. Nedavno je namreč na britanskem otočju voznik ukradene serije 1 s svojo akcijsko vožnjo v smrtno nevarnost spravljal vse, nič hudega sluteče soudeležence prometa.

bmw_3_e92_chase

[sam id=”15″ codes=”true”]Nazaj na Poljsko. Vse skupaj se je dobra dva tedna nazaj začelo v enem od križišč v bližini mesta Leszno. Črni BMW serije 3 E92 je namreč z nekoliko prehitro vožnjo vzbudil zanimanje policistov v neoznačenem avtomobilu. 22-letni voznik je kmalu ugotovil, da ima za seboj zasledovalce in namesto mirnega razpleta raje izbral bolj nevarno in adrenalina polno izkušnjo. Na lokalni cesti je dosegel hitrost preko 170 km/h. Seveda pa je imel mladenič za beg pred policijo zelo razumljiv razlog. V avtomobilu je namreč prevažal večje količine marihuane, ki se jih je med pregonom želel znebiti kar skozi okno avtomobila. Kljub divji vožnji mu ni uspelo pobegniti, saj ga je v enem izmed ovinkov nepričakovano presenetilo prekrmiljenje (ang. oversteer), na katerega ni znal ustrezno odreagirati in so ga tako policisti z bočnim trkom “sklatili” s ceste.

Poljska spletna stran Poranny.pl navaja, da je bil pregon preprodajalcev načrtovan in so po prijetju voznika aretirali še dva njegova sodelavca.[sam id=”13″ codes=”true”]

[sam id=”13″ codes=”true”]

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code