Ste se kaj spraševali, zakaj so še eno leto nazaj obstajali le X1, X3, X5 in X6? No, X4 smo dobili lansko leto, X2 pa naj bi nas v salonih pričakal že čez dobri dve leti. Skupaj s prihodom X7 bo bavarska družina Crossoverjev in SUV-jev popolna.

Že nekaj let se širijo govorice o modelu, ki bi se vmestil nekje vmes med BMW X1 in X3, sedaj pa Autocar UK navaja, da bomo vozilo na cestah opazili že čez dve leti. Kar se oblikovanja tiče, bo X2 uporabljal pet-vratno zasnovo in precej drugačna prtljažna vrata. Tako kot nova generacija X1 bo tudi X2 sedel na UKL platformi, prevzel pa bo tudi oblikovanje, ki bo kmalu predstavljeno v F48 X1. 

Njegovo lansiranje bo plod 2-letnega programa razvoja, BMW “insiderji” pa pravijo, da raziskave in razvoj že potekajo v razvojnem centru podjetja v Münchnu. Prva cestna testiranja prototipa novega BMW modela se bodo pričela že v prihodnjih tednih. “Prve prototipe smo že skoraj dokončali,” je dejal vir. “V akciji bo že konec tega meseca.” Autocar ne potrjuje, ali gre za isto vozilo, kot je bil BMW Xcite projekt v začetku leta.

bmwx2

X2 naj bi bil na voljo izključno z bencinskimi/dizelskimi trivaljniki in štirivaljniki. Tako kot ostali modeli s pogonom na sprednji kolesni par pa bo tudi X2 na voljo z opcijskim xDrive štirikolesnim pogonom. Verjeli ali ne, tudi X2 M je planiran za leto 2018, uporabljal pa naj bi predelan B48 2,0-litrski štirivaljnik.

Koncept naj bi bil predstavljen prihodnje leto, če pa bomo imeli srečo, bomo že prej dobili kakšne fotografije zakamufliranih prototipov.

Vir: Autocar UK

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code