Nepozornemu očesu se bo barvni odtenek Jatoba Brown na tem BMW F10 M5 zdel zelo podoben kovinskemu odtenku Black Sapphire. Celo profesionalne fotografije ne uspejo prikazati tiste prave barvne globine, ki jo pričara ta prav poseben odtenek.

Vsak dan pač ne vidimo vozila v takšni posebni barvi kot je Jatoba Brown, sploh pa k izgledu bistveno pripomorejo ADV.1 platišča, dodatki iz ogljikovih vlaken in popolna stopnja znižanosti vozila, kar daje odhajajočemu BMW M5 tisti pravi jezni izgled.

Izjemna preobrazba je osnovana na povsem osnovnem BMW F10 M5 s 4,4-litrskim V8 bencinski agregatom, ki uporablja tehnologijo TwinPower Turbo. Ta pogonski sklop premore 560 konjskih moči in maksimalen navor 680 Nm. Pospeševanje je zato bliskovito in do prelomne stotice traja le 4,2 sekunde, hitro pa doseže tudi elektronsko omejeno najvišjo hitrost 250 km/h. Če Vam 250 km/h ne zadošča se blokado lahko odstrani, M5 pa tako pospešuje vse do 300 km/h.

bmw-f10-m5-jatoba-brown (10)

Lastnik se je odločil še za dodatno olepšavo svojega jeklenega konjička z dodatnimi aerodinamičnimi dodatki. Spredaj je F10 M5 prejel podaljšek spojlerja, za agresijo pa skrbijo počrnele ledvičke. Zadaj na prtljažnih vratih je nameščen spojler iz ogljikovih vlaken, za bogato zvočno kuliso skrbi poprodajni izpušni sistem, med izpušnimi zaključki pa k izboljšani aerodinamiki in vrhunskemu izgledu prispeva difuzor iz ogljikovih vlaken. Vsi našteti dodatki so produkti podjetja Vorsteiner, ki izdeluje izjemno lahke, trpežne in na pogled čudovite dele.

Eden najbolj prepoznavnih delov tega vozila pa so vsekakor platišča. M5 ima nameščena platišča ADV15R Track podjetja ADV.1 Wheels. Takšen tip platišč vsekakor poskrbi za bolj sodoben izgled “stare” BMW M5, s tem pa se poveča privlačnost za mlajše kupce. Platišča so izredno lahka, močna in dizajnersko popolna. Žal pa cena takšnih platišč ni tako nedolžna. A za kupce vozila v vrednosti 100 tisoč evrov in več platišča za 7000 tisočakov ne bi smela biti prevelik zalogaj.

Platišča so velikosti 21×9,5 spredaj in 21×11 zadaj. Obarvana so z mat bronasto-zlatim odtenkom.

Vas kaj sploh lahko zmoti na takšnem lepotcu?

 

Vir: BMWBLOG

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code