Predstavljamo videoposnetek velikega, a nadvse zmogljivega BMW X5 M s predelavo. Po novem sliši na ime Manhart MHX5 700, izdelal pa ha je nemški predelovalec Manhart.

Pod lahkim pokrovom motorja je nameščen prilagojen 4,4-litrski TwinPower Turbo S63 V8 motor iz BMW X5 M. Moč se je iz standardnih 575 konjskih moči povečala na kar 700 konjskih moči. Iz videoposnetka težko razberemo, a že tako izjemen športni SUV je sedaj še občutno hitrejši, močnejši in boljši. Pospešek do 100 km/h traja 4,0 sekunde, 100-200 km/h pa 7,9 sekunde. Najvišja hitrost je 317 km/h.

Po besedah predelovalca BMW X5 M po posegu uspe razviti tudi zajetno količino navora, 870 Nm, če smo bolj natančni, kar je 120 Nm več kot serijsko. Verjetno pa vas zanima kako je bil dosežen takšen rezultat brez škodovanja motorju. Manhart pravi, da je zamenjal turbo puhala za svoja lastna, dodali so nove odtočne cevi, celoten večji izpušni sistem in ga prilagodili tudi na programskem področju. Seveda je bilo ob večji moči potrebno zamenjati tudi hladilni sistem in prilagoditi dotok zraka.

manhart-mhX5-750 (1)

Avtomobil na posnetku je deležen tudi vizualne prilagoditve po seznamu opreme Manhart. Kot prvo nam v oči padejo hladilne reže na pokrovu motorja in podaljšek sprednjega spojlerja, na zadku ima difuzor iz ogljikovih vlaken, serijska platišča pa nadomeščajo ogromna 22-palčna lahka platišča s pnevmatikami 295/30 R22 spredaj in 335/25 R22 zadaj. Iskreno rečeno so ta platišča skoraj nekoliko pretirana, pa vendar je širina potrebna tudi za boljši oprijem, ki ga je pri takšni zveri verjetno bolj malo, saj se ob polnem plinu rada zavrtijo v prazno.

Na žalost Manhart ni povedal cene za takšno nadgradnjo, a ob ogledu spletne strani lahko ugotovimo, da takšna nadgradnja ni prav poceni…

Huligana si oglejte v akciji v spodnjem videoposnetku.

Vir: BMWblog

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code