Morali boste pohiteti, sicer boste obtičali z največ 510 tovarniškimi »konjskimi močmi«!

Včasih, ko srečamo ogromne terence, ki premorejo do stotice pospešiti v rangu dobrih treh sekund, se sprašujem po uporabnosti takšnega terenca ter kdo na svetu bi se odločil za nakup na primer brabusovega Mercedesa GLE z 800 »konji«?

Potem pa nemški uglaševalec Manhart pride na idejo in dokaj okusno ter smiselno preuredi BMW X3M, povrh tega pa se še odloči, da jih naredi le deset!

Dobrodošli pred novim MHX3 600. Čeprav je ime samo po sebi precej zavajajoče. Mislil bi si, da številka 600 v imenu pomeni, da ima 600 »konjev«, no ta jih nima toliko. 3-litrski twin-turbo vrstni šestvaljnik je bil iz 510 »konjev«, ki jih proizvede v X3M Competition, nadgrajen na 626 »konjskih moči«!

Vse to očitno izvira iz neke nove računalniške kode motorja in bolj tekočega izpuha iz nerjavečega jekla.

22-palčna platišča so nameščena pod masivnim 30-milimetrskim nastavkom višine vožnje. Predelava pa ne bi bila uspešna, če ne bi prejeli še kup dodatkov iz ogljikovih vlaken – ogledala, razdelilnik, difuzor in volan.

Tako nam ostane nenavadno privlačen uglašen nemški terenec, ki je že v osnovi izredno hiter ter ekstravaganten, ampak Manhart je ustvaril še nekaj boljšega. Ali mislite, da bi jih morali zgraditi več kot deset?

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code