Ob prihodu štirivratne različice najbolj luksuznega bavarskega cupeja se poraja veliko vprašanje: bi raje imeli BMW serije 8 Gran Coupe ali Audija S7?

Le malo je tako privlačnih avtomobilov kot nov Audi S7, pa vendar je BMW seriji 8 Gran Coupe uspelo. Skupaj sta zagotovo najprivlačnejša predstavnika tega segmenta, če ne celo nasploh, kdo je lepši pa je po našem mnenju precej subjektivno vprašanje. Oba sta štirivratna kupeja s spuščajočo se strešno linijo, vendar je samo BMW baziran na dejanskem kupeju in ne na družinski limuzini (Audi A6) kot Audi S7.

Spredaj sta oba precej nastopaška. BMW je precej agresivnega in jeznega izgleda, z velikimi ledvičkami in ostrimi linijami, ki jih lepo zaključijo moderno oglati prednji žarometi. Če karkoli ima Audi še večjo prednjo rešetko, celoten videz pa je nekoliko bolj eleganten. Tudi pri audiju so žarometi oglati in ostrih linij, a so vseeno nekoliko bolj elegantni in manj nastopaški. Kateri je lepši spredaj je težko odločiti a vseeno menimo, da je tukaj v prednosti tekmec iz Ingolstadta.

Iz profila je tudi težko določiti zmagovalca, pa vendar menimo, da gre vsaj v tem pogledu zmaga gladko seriji 8. Njegovi mišičasti zadnji boki izžarevajo atletske ambicije avtomobila, zadnji ‘ducktail’ spojler, ki je že vgrajen v prtljažna vrata pa le še zaključi bočno silhueto. Audi je zopet mnogo bolj čistih linij, kar pa mu ne moremo šteti v plus saj enostavno nima enake privlačnosti, kot jo ima BMW serije 8 GC.

Enaka zgodba se ponovi tudi pri zadku, kjer gre zmaga zopet k bavarcem v Munchen. Zopet tu najbolj pridejo do izraza ‘mišice’ in široki boki serije 8 GC, kjer zadnji lepo oblikovani žarometi in ogromni izpušni cevi le še zaključita izjemen videz. Audi je iz tega vidika nekoliko preveč enostaven, kar pa se bo morda dopadlo nekaterim posameznikom. Zadaj seveda dominira svetlobni trak skozi celotno širino, ki pa deli mnenja. Nam ni ravno preveč všeč.

Potem pa nam ostane še notranjost kjer pa videza ne bomo sodili, saj avtomobila ponujata dva povsem različna pristopa. Audi S7 je s svojimi zasloni na dotik bolj futuristično naravnan, medtem ko BMW serije 8 Gran Coupe (na srečo) še vedno ponuja odlični iDrive kontroler in fizične tipke na armaturi, ter tako predstavlja bolj tradicionalni pristop. Kakovost je pri obeh zelo dobra zato je izbira zgolj stvar preference.

Kaj pa vi, za katerega bi se odločili?

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code