BMW serija 8 dobiva veliko tehnološko nadgradnjo.

BMW serijo 8 poznamo že iz devetdesetih, ko je bila pred prelomom tisočletja uradno poslana v pokoj. Dvajset let po koncu proizvodnje prve generacije E31, pa je BMW predstavil drugo generacijo serije 8, ki je na prodaj od leta 2019. V nekem trenutku so se pojavili strahovi, da namerava BMW po razočaranem lansiranju G14 dokončno prekiniti proizvodnjo serije 8. Na srečo so vohunski posnetki prototipov potrdili, da se serija 8 osvežuje v prihajajoči posodobitvi, ki bo podaljšala njeno življenjsko dobo za vsaj še nekaj let.

Že marca smo bili priča prvih posodobitvah serije 8. Nekaj ​​mesecev kasneje je bil BMW spet ujet na preizkušanju posodobljene serije 8 Coupe in tokrat je vohunom uspelo pokukati v prenovljeno kabino.

Trenutni model je sicer standardno opremljen z 10,25-palčnim zaslonom na dotik, a osveženi model bo imel večji zaslon z najnovejšim infotainment sistemom iDrive osme generacije. Razen te tehnološke nadgradnje je kabina videti enako kot sedanji model. Za razliko od posodobljenih serij 3, X6 in X5 M, si serija 8 ne bo sposodila ukrivljenega zaslona iz i4.

Kar zadeva zunanjost, sta sprednji in zadnji del prekrita s kamuflirno folijo, kar nakazuje, da bo kupe serije 8 spremenjen na pokritih delih; prejel bo prilagojeno rešetko in nekoliko tanjše žaromete, da bo na videz še nekoliko bolj prijeten. Zadaj je BMW dodelal tudi zadnji odbijač in dodal novo grafiko v zadnjih lučeh.

Pod pokrovom motorja se bodo prenesle možnosti motorjev iz aktualne serije 8 Coupe. Mednje spadajo 3-litrski šestvaljnik z močjo 335 »konjev« in z navorom 500 Nm. Hkrati bo na voljo 4,4-litrski V8 z dvojnim turbopolnilnikom, ki v M850i ​​proizvede 523 »konjskih moči« in 750 Nm navora. Zaenkrat ni znano še nič uradnega, pričakujemo pa, da bo posodobljena serija 8 Coupe prišla kasneje letos, čemur bodo sledile osvežene različice kabrioleta in Gran Coupeja.

Vir: Carbuzz

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code