BMW je bil opažen pri testiranju prototipa posodobljenega kupeja serije 8. Ne dolgo nazaj, pa so opazili tudi prototip posodobljenega Gran Coupeja serije 8.

Aktualna serija 8 je za modelno leto 2019 prišla najprej v obliki kupeja. Istega leta je na trg prišel tudi kabriolet, nato pa je bil v linijo za leto 2020 dodan bolj praktičen ter štiri vratni Gran Coupe serije 8. Po tipičnem modelu BMW bo za modelno leto 2023 verjetno uvedena posodobitev sredi cikla za celotno serijo 8, zato ni nenavadno, da bodo posodobljeni prototipi serije 8 opaženi že na cestah ter testnih poligonih.

Prototip je spredaj močno kamufliran, brez dejanskih ledvičk, kar kaže na bistveno spremembo zasnove, kot je značilno za posodobitev sredi cikla. Zadnji del je prav tako žrtev kamuflaže, tako da lahko tudi tukaj računamo na nekaj novosti – kot kaže bo grafika v zadnjih lučeh nekoliko dodelana.

Če pogledamo v notranjost, se zdi, da je na vrhu osrednjega niza nov infotainment zaslon. Zaslon v sedanji seriji 8 meri 10,25 palca, vendar ne bi bili presenečen, če bi tukaj testirali še večjo enoto. BMW je marca napovedal tudi novo generacijo vmesnika iDrive, kar bi lahko kazalo na to, da je bavarski proizvajalec avtomobilov načrtoval vgradnjo v posodobljeno serijo 8.

Ni jasno, kaj BMW načrtuje pri dodelavi pogonskih sklopov. Trenutno se obseg motorjev začenja z modelom 840i s 3-litrskim vrstnim šestvaljnikom ter turbopolnilnikom, ki na zadnji par koles potisne 335 »konjev«. Na voljo je prav tako ena dizelsko gnana enota, to je 840d, turbodizelski vrstni šestvaljnik, ki proizvede 320 »konjev«. Krona v arsenalu pa stoji na M850i, ki pod pokrovom motorja skriva 4,4-litrski V8 motor z dvema turbopolnilnikoma – avtomobil na tla spusti 530 »konjskih moči«. Če pa denar ni ovira, pa je za vas na voljo BMW M8 ​​s podobnim motorjem kot v M850i, vendar s 600 »konji« ali 625 »konji« v izvedenki Competition. Možno je, da bodo zmogljivosti v nekaterih različicah v posodobljeni seriji 8 izboljšane z blago hibridno tehnologijo.

Fotograf: Motorauthority

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code