BMW Abu Dhabi Motors ima za nas še eno poslastico.

Tokrat gre za avtomobil, ki že v osnovi velja za najlepši BMW zadnjega desetletja, arabci pa so stvari ponesli še stopničko višje. Gre sicer za osnovno različico 840i, ki za pogon uporablja 3.0 litrski šestvaljnik, le ta pa navkljub temu še vedno postreže s 340 konjskimi močmi in 500 Nm maksimalnega navora. To je dovolj za pospešek do stotice v 5,2 sekunde, končna hitrost pa je tipično omejena na 250 kilometrov na uro. Ni slabo za vstopno različico mar ne?

No bodoči lastnik tega lepotca je ugotovil, kako bi lahko BMW 840i Gran Coupe naredil še bolj privlačnega. Odel ga je namreč v Sunset Orange barvo, za katero niti nismo vedeli kako dobro lahko pristoji temu velikemu štirivratnemu kupeju. Le ta namreč lepo poudari vse linije avtomobila, obenem pa zaradi barve avtomobil tudi že na daleč izstopa. Piko na i predstavljajo karbonski ‘aero’ dodatki nemškega tunerja AC Schnitzer, ki lepo sodelujejo z zunanjo barvo ter dvobarvnimi M Sport platišči.

Za razliko od zunanjosti, notranjost ne skriva velikih presenečenj, saj je usnje klasične črne barve, se pa zelo sklada z dvobarvno zunanjostjo. Opazimo lahko še lakirane lesene dodatke na sredinski konzoli, ter ogromno dodatne opreme. Nam se zdi to najlepši primerek serije 8 Gran Coupe do sedaj, kaj pa vi mislite?

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code