Po zadnjih informacijah naj bi BMW prekinil kar nekaj projektov, o katerih je prvotno razmišljal sedaj odhajajoči direktor Dr. Norbert Reithofer.

Automobilemag.com poroča, da med te prekinjene projekte spada serija 9 Coupe, Z2 Roadster, i8S in zelo zaželjen M8, ki naj bi nasledil superšportno legendo M1.

bmw-z2-1

To je za vse ljubitelje precej slaba novica to ne pomeni, da bomo ostali brez vseh novih modelov. Projekt novega BMW i modela, trenutno imenovanega i5, se še zmeraj razvija in naj bi bil odobren oktobra letos. S pogonom na zadnji kolesni par in velikostjo, primeljiva z limuzino BMW serije 3 bo to bolj direkten konkurent Teslini Model S.

bmw-i5-autobild

Ali to pomeni, da bodo pri BMW rezali vse zabavne modele, polne emocij in entuziazma in se osredotočili le na uporabnost in visoko izkoristljivost? To je nekaj, česar se bojijo vsi bavarski ljubitelji.

2016-BMW 7-Series-Carscoops1

 

K sreči še imamo upanje za razvoj Motorsport paradnega konja: M7. Dolgo časa se je možnost novega M modela zavračala in to predvsem zaradi neskladanja z ostalimi M modeli, ki so zares športniki. S prihodom X5 M in X6 M se je ta led prebil, orjaka namreč nista najbolj dirkalno usposobljena v Morosport floti, pa vseeno obstajata. Upanje umre zadnje, pravijo.

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code