V Las Vegasu je na prodaj poseben primerek BMW E34 M5 iz leta 1991, z zelo malo prevoženimi kilometri.

E34 generacija BMW M5 je bila šele druga iteracija omenjenega modela, njegova proizvodnja pa je potekala od leta 1988 do leta 1995. Čeprav so prvi primerki še uporabljali stari 3.5 litrski motor, pa so kasnejši že prejeli močnejši 3.8 litrski vrstni šestvaljnik, z izjemo Severne Amerike in Južne Afrike. Tam se je prostornina ustavila pri 3.6 litra, tak motor pa seveda najdemo tudi v omenjenem primerku.

3.6 litrski vrstni šestvaljnik proizvede 315 konjskih moči in 360 Nm, kar je 20 konjskih moči in 40 Nm navora manj, kot evropski modeli. Glede na to, da je v svojih skoraj 30 letih obstoja naredil le dobrih 50 tisoč kilometrov, pa je mehansko zagotovo v odličnem stanju. K privlačnosti tega BMW M5 veliko doda tudi zanimiva živo rdeča barva z imenom Brilliant Red, ki na tem modelu izgleda resnično brezčasno.

Znotraj večino površin prekriva sivo usnje, to pa vključuje športne sedeže, vratne obloge in dele sredinske konzole, dobro opremljena notranjost avtomobila pa izgleda brez vidnih znakov uporabe. Enako dobro ohranjen je tudi preostanek avtomobila, čistost motornega prostora pa je praktično muzejska, zato verjamemo, da cena 69.900 dolarjev (64.400 €) sploh ni pretirana. Konec koncev, si vsi zbiratelji želijo ravno take primerke, ki so v popolnem mehanskem in vizualnem stanju, z malo prevoženimi kilometri.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code