Nedavno smo že objavili fotografije 'testnih mul' za prihajajoči model BMW i4, sedaj pa izgleda, da se je začelo pravo testiranje, saj ej bil prvi prototip že opažen na cesti, dobili pa smo tudi vpogled v notranjost.

Kot smo že prej opazili izgleda kot, da bo končni videz modela i4 precej drugačen od konceptnega i Vision Dynamics, ter bo tako mnogo bolj podoben naslednji generaciji BMW seriji 4 Gran Coupe. Prednji žarometi so opazno večji od konceptovih, ravno tako pa izgleda, da bodo ledvičke bolj podobne novi seriji 3. Zadaj lahko opazimo luči v obliki črke L ter smešno narisane izpušne cevi, ki ne preslepijo nikogar.

Ena večjih odkritij pa so fotografije notranjosti, ki se bo očitno oddaljila od modernističnih dizajnov i oddelka in bo smernice povzela po bolj običajni novi seriji 3. Če bolje pogledamo niti ne bo povzela samo smernic ampak izgleda kot, da je armaturna plošča v celoti identična tisti v G20 seriji 3, vključno z digitalnimi merilniki, sredinsko konzolo in prestavno ročico. Seveda pričakujemo, da se bo serijski BMW i4 v notranjosti še vedno razlikoval vsaj v nekaterih detajlih ali izbirah oblazinjenja pa vendar smo pričakovali nekoliko več ‘drugačnosti’.

Potrjenih tehničnih specifikacij še ni, po vsej verjetnosti pa bo avtomobil na voljo s tremi različnimi kapacitetami baterije, ki bodo ponujale med 450 in 700 kilometri električnega dosega. Za primerjavo naj bi koncept i Vision Dynamics ponujal do 600 kilometrov električnega dosega, omogočal pospešek do stotice v štirih sekundah ter končno hitrost 200 kilometrov na uro. BMW i4 lahko pričakujemo že prihodnje leto skupaj z električnim iX3.

Fotograf: bimmerpost

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code