Začele so se širiti govorice o povsem električni novi generaciji BMW i8.

Trenutna modela BMW i8 Coupe in Roadster sta hibrida s trivaljnim bencinskim agregatom in električnim motorjem, kjer skupaj pošiljata moč na vsa štiri kolesa. No to se bo morda končalo saj izgleda, da bo naslednja generacija opustila zanesljivost bencinskega motorja in se fokusirala striktno v električni pogon.

Vodstvo BMW naj bi se namreč odločalo o smeri naslednjega BMW i8, trenutno pa naj bi bili bolj nagnjeni k povsem električnemu, štirikolesno gnanemu avtomobilu, ki naj bi na ceste zapeljal leta 2023. Seveda te informacije niso potrjene, vendar zaupni viri navajajo, da bi lahko avtomobil uporabljal nekaj ključnih sestavnih elementov, vključno s štirikolesnim pogonom s prihajajočega električnega avtomobila BMW i Next.

Popolnoma električen BMW i8 je morda točno to kar BMW potrebuje saj bi tako lahko stopil v korak z naslednjo generacijo športnikov kot so električni Porsche 911 in električni Audi R8, ki naj bi se razvijala. Trenutno i8 namreč okupira povsem svojo nišo izjemno dragega, športnega hibrida, ki nima ravno dovolj moči, da bi se lahko meril z najboljšimi. Potihem si res močno želimo, da bi BMW naslednji generaciji modela i8 dal še nekoliko več moči in tako utišal dvomljivce.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code