Ob razkritju toliko modelov v septembru, lahko brez skrbi trdimo, da je BMW imel septembra veliko dela. Razkrili so novo generacijo M3, M4 in kabriolet serije 4. Na vrsti pa je vseeno še vedno veliko modelov, ki se bodo v (bližnji) prihodnosti pridružili postavitvi, eden izmed njih je kamuflirani M4 kabriolet.

Fotografi so se lahko od blizu spoznali s prototipom, ki je že skoraj namenjen v proizvodnjo. Glede na to, da sta modela M4 kupe in M440i kabriolet že bila razkrita, nam ni treba biti jasnovidni, da bi vedeli, kaj skriva vrtinčna kamuflaža. Testno vozilo ima že poznane štiri velik izpušne konice, ob izbiri M Performance modela pa bodo izpušne cevi (na žalost) nameščene na sredini zadka.

Glede pogonskih sklopov ne moremo odkriti nič novega, poganjal ga bo 3-literski vrstni šestvaljnik, ki bo s pomočjo dveh turbih proizvedel 473 “konjskih moči” in 550 Nm navora. Competition paket pa bo – tako kot M4 kupe – moč nadgradil na 503 “konje” ter 650 Nm navora. Obe izvedenki bo seveda poganjal zadnji par koles. Osnovni model bo prav tako na voljo z ročnim 6-stopenjskim menjalnikom!

Uradna predstavitev se skupaj z M3 Touring pričakuje v letu 2021, do takrat pa se bomo morali zadovoljiti z ostalimi izvedenkami najnovejših športnikov M divizije. Svetovno premiero M4 kupeja si lahko preberete na teji povezavi, predstavitev serije 4 Cabriolet pa v tem prispevku.

Fotografije: Carscoops

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code