Na dirkališču Shanghai International Cicruit, je voznik BMW works Bruno Spengler z novim BMW M5 podrl rekord za najhitrejšo štirivratno serijsko limuzino na dotičnem dirkališču.

Na tej stezi Formule 1 na obrobju kitajske prestolnice, je tako novi generaciji BMW M5 s časom 2.22.828 pripadla čast najhitrejšega kroga za serijske štirivratne limuzine. Zaradi slabih pogojev, steza je bila namreč mrzla in vlažna, je pet sekundni naskok na predhodnega nosilca naslova Porsche Panamera Turbo, še toliko bolj impresiven. Zanimivo je tudi dejstvo, ki priča o obvladljivosti avtomobila in samozavesti pri sami vožnji. Spengler je bil na tem dirkališču namreč prvič in je ne glede na slabe pogoje iz popolnoma serijskega modela BMW M5 vseeno brez kakršnihkoli predelav, iztisnil rekordni čas.

O avtomobilu je prvak iz leta 2012, ki ima za seboj 15 zmag in 48 stopničk za zmagovalce v prvenstvu DTM povedal: “Poleg moči in navora je skrivnost tega avtomobila odlična uravnoteženost. Je zelo agilen in odziven, povečana raven oprijema zahvaljujoč novemu štirikolesnemu pogonu pa omogoča, da je avtomobil izjemno lahko voziti. Od prejšnje generacije je tudi lažji, kar zagotovo igra pomembno vlogo na dirkališču kot je ta.”

BMWBLOG-F90-M5-laprecord (3)

Nosilec prejšnjega rekorda je bil tako Porsche, pred njim pa je leta 2009 General Motors hotel prodreti na kitajski trg visokozmogljivih limuzin, zato so se takrat na tem dirkališču odločili postaviti rekord z avtomobilom Cadillac CTS-V, kar je avtomobil tudi z lahkoto dosegel. Sprašujemo se le, za koliko bi BMW F90 M5 ponižal konkurenco, če bi bili pogoji idealni?

BMWBLOG-F90-M5-laprecord (4)

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code