Bimmerpost je glede na CAD slike prihajajočega BMW M5 pokazal svojo računalniško upodobitev novinca. Z upodobitvijo želijo pokazati kako bi lahko izgleda sprednji ter predvsem zadnji del športnega Bavarca. Zadek je nadvse všečen!

Dizajn na BMW F90 M5 pooseblja pravi športni pridih, ki ga Bavarec takega slovesa vsekakor mora imeti. Zunanji izgled bo osnovan na nadgrajenem izgledu trenutnega BMW F10 M5 skupaj z nadgradnjami najnovejših modelov oddelka M. Mnogi elementi bodo najverjetneje vzeti iz vozil kot so BMW M2, X5 M in X6 M.

Sprednji del smo že videli na različnih upodobitvah, zadnji del vozila pa nam je tokrat na ogled prvič od razkritja nove serije 5. Zadnji odbijač je za BMW oddelek M tipično bolj baročnih oz. bogato-agresivnih oblik. Na vrhu prtljažnih vrat lahko vidimo majhen spojler, ki bo pri visokih hitrostih pripomogel k boljši vodljivosti vozila. Zadnji odbijač vsebuje še zanimiv zadnji difuzor, ki popesti izgled zadka. Seveda je najbolj pomemben element pravega M vozila izpušni sistem, ki izpod odbijača pride na plano s kar štirimi okroglimi zaključki. V impresiven zvok, ki bo preko teh zaključkov prihajal iz mogočnega motorja niti malo ne dvomimo.

bmw-f90-m5-rendering (1)

Še vedno pa ostaja skrivnost, kaj se bo skrivalo pod čudovito zunanjo karoserijo. Zadnje informacije navajajo, da bo M5 uporabljal posodobljeno različico 4,4-litrskega motorja TwinPower Turbo V8, ki se bo z močjo vrtel okrog 600 konjskih moči. Točne številke zaenkrat še niso povsem znane, vendar je pričakovati moč 600 KM z manjšimi odstopanji. Prvič v zgodovini M modelov bo na voljo tudi štirikolesni pogon xDrive, zaenkrat pa še ni znano, če bo ta serijski ali na voljo kot del dodatne opreme.

Vam je potencialni izgled novega BMW F90 M5 všeč? Kaj bi spremenili/izboljšali?

Vir: Bimmerpost

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code