Novi BMW serije 8 in X5 bosta na trg prispela prihodnje leto, bavarski proizvajalec pa je še vedno priden, saj pridno vztraja s testiranji. Tokrat sta bila novi X5 in serija 8 opažena v Sloveniji, sredi Ljubljane!

Ostro oko Miha je sredi Ljubljane opazilo dve prav posebni vozili, ki sta se peljali skozi mestno jedro. Po slikah sodeč gre pri velikemu SUV vozilu za začeten prototip, ki je še v fazi temeljitega testiranja. Kot lahko razberemo iz fotografij je uporabljeno veliko kamuflaže, ki skuše zakriti končno obliko in poteze novega BMW X7.

Na srečo smo v preteklosti že lahko opazovali primerke s precej manj kamuflaže, ki so razkrili oblikovalske poteze novega mestnega terenca. Za razliko od trenutnega modela so poteze bolj prefinjene, sprednje ledvičke pa so precej večje. Svetila so ožja, nos pa bolj ostrih linij.

bmw-8-series-x5-prototypes-spy (3)

Pod zunanjim bliščem avtomobil sedi na modularni platformi CLAR, ki jo lahko najdemo pri seriji 5 in 7, z omenjenima modeloma pa si bo delil tudi določene bencinske ter dizelske agregate.

Prav tako je bila opažena nova serija 8. BMW želi z njo obuditi legendo, serijo 8 izpred daljnih let. Kako blizu se mu bodo oblikovalci upali približati? Tudi prototip serije 8 je bil v Ljubljani dodobra zakamufliran. Vseeno verjamemo, da bo BMW skušal čimveč oblikovalskih elementov prenesti iz koncepta. V preteklosti smo že lahko opazili zanimivo notranjost, ki ima precej podobnosti z videnim konceptom. Novost je vsekakor ročica menjalnika, ki je več kot dobrodošla.

Tako kot BMW X7 bo tudi serija 8 sedela na platformi CLAR, kar bo strankam omogočalo izbiro med različnimi karoserijskimi različicami; kupe, kabriolet, najvišje uvrščena pa bo seveda športna različica BMW M8.

Vir: Carscoops

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code