BMW X7 je največji in najrazkošnejši športni terenec, ki ga je bavarski proizvajalec avtomobilov kdajkoli ponudil publiki, vendar bi nekateri kupci želeli, da bi se njihovo družinsko vozilo počutilo še nekoliko posebneje.

Lani je BMW predstavil X7 Dark Shadow Edition, ki je bila omejena na le 600 enot po vsem svetu. BMW pa je pravkar predstavil novo posebno različico X7, imenovano Nishijin Edition, ki je mnogo redkejša. Pravzaprav bodo proizvedeni le trije primerki, avtomobil pa bo na voljo le na Japonskem.

Za razliko od Dark Shadow Edition, ki je bila odeta v mat sivi barvi, je Nishijin X7 predstavljen v barvi BMW Individual, imenovani Ametrine (vijolična). BMW pravi, da ta odtenek uporablja “več pigmentov za doseganje globokih odtenkov barv z večplastnim premazom”, barva pa se drastično spreminja glede na svetlobo. Že na slikah je nadvse čudovita.

Redka posebna izdaja z ekstravagantno zunanjostjo ne bi bila popolna brez primerne vozniške celice. Na srečo BMW ni v Nishijin Edition vstavil dolgočasno črno notranjost; le-ta je bistveno bolj zanimiva. Osnovna opcija notranjosti je dejanska možnost BMW Individual iz polnega usnja, narejena v beli barvi slonovine. Na žalost strešna obloga Nishijin, ki je prikazana na slikah, ne bo vključena v proizvodne modele, bodo pa kupci dobili posebne obloge, izdelane s tehnologijo vlečenja folije.

Ta edinstvena obloga je nastala z nanosom folije na japonski papir. Površino nato pobarvamo z zlato-srebrno folijo v postopku, imenovanem “petbarvno zlato plastenje”. Ta korak se ponovi petkrat, da ustvarite tridimenzionalni občutek in globino v barvi.

BMW X7 Nishijin Edition temelji na modelu xDrive40d Pure Excellence. To pomeni, da ga poganja 3-litrski turbodizelski motor, opremljen s 48V blago hibridno tehnologijo, ki proizvaja 340 »konjskih moči« in 700 njutonmetrov navora. Cene se začnejo pri 16.800.000 jenih ali po današnjem tečaju okoli 129.460 evrov.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code