Zdi se, da je BMW X7 šele prispel, ampak je že na poti pomembna prenova vodilnega križanca, o čemer pričajo nedavno opaženi zamaskirani prototipi.

BMW bo predstavil svojo naslednjo generacijo serije 7, prenova za X7 pa bo pripomogla k uskladitvi stila križanca z bolj radikalnim videzom, ki je vezan na naslednjo serijo 7. Da, BMW končno trese svoj stil pod vodstvom Domagoja Dukca, ki je oblikovalske vajeti prevzel pri znamki BMW leta 2017. Prvi BMW, na katerega je v celoti vplival oblikovalec hrvaškega porekla, je najnovejša ter med oboževalci, ne tako priljubljena, serija 4.

Oblika X7 bo popolnoma popravljena, zahvaljujoč razdeljenim žarometom in novi maski. Zdi se, da je tudi glavna enota žarometov nameščena nižje, kar bi moralo posledično imeti bolj zlovešč, zaležen videz, medtem ko se bodo sedaj povezane ledvice rešetke s to prenovo razdelile. Spremembe na zadku bodo verjetno manj dramatične in bodo verjetno sestavljene iz nove spodnje maske in po možnosti nekaterih popravkov notranjosti luči. Možno je, da je notranjost posodobljena tudi s tehnologijo, zasnovano za naslednjo serijo 7, za katero slišimo, da bo v primerjavi s sedanjo generacijo pomenila tudi velik korak v razkošju.

Ni jasno, kaj je BMW načrtoval za pogonske sklope. X7 trenutno ponuja vrstni šestvaljnik in sloviti V8 motor. Zelo verjeten je prihod vtičnega hibrida, ‘baterijska’ X7 pa bo verjetno še vsaj nekaj let odsotna. Platforma CLAR v vozilu lahko podpira električne pogonske sklope in vemo, da je eden namenjen naslednji seriji 7. Pravzaprav že preizkušajo prototipe električne serije 7.

Proizvodnja X7 poteka izključno v BMW-jevi tovarni v Spartanburgu v Južni Karolini, to pa bo veljalo tudi za posodobljeno različico. Kaj kmalu pa bomo spoznali tudi novega križanca, ki bo tesno povezan z X7, le-tega pa bodo verjetno bili primorani izdelovati v isti tovarni.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code