Seveda komaj čakamo na BMW X5M, ki bo predstavljen prihodnje leto, da bomo lažje počakali pa smo dobili BMW X5 M50i, kateremu se je pridružil še večji brat X7 M50i.

V proizvodnjo naj bi BMW X5 M50i stopil že to jesen,v svojem srcu pa skriva enak 4.4 litrski V8 pogonski agregat kot v BMW M850i, ta pa razvija 530 konjskih moči in kar 750 Nm navora. Ravno navor je tisti, ki impresionira saj ga je toliko kot pri limuzinskem monstrumu BMW M5 competition. Motor je spojen z osem stopenjskim avtomatskim menjalnikom in štirikolesnim pogonom z M Sport zadnjim diferencialom. To omogoča pospešek do stotice v vsega 4.1 sekunde, medtem ko je končna hitrost elektronsko omejena na 210 s pnevmatikami za vse letne čase, ter na 250 klometrov na uro z letnimi pnevmatikami.

BMW X7 M50i bo ravno tako uporabljal enak pogonski sklop, vendar bo zaradi svoje velikosti in mase nekoliko počasnejši. Do stotice bo tako potreboval 4.5 sekunde, končna hitrost pa bo ravno tako znašala 210 kilometrov na uro z vsesezonskimi pnevmatikami in 250 kilometrov na uro z letnimi.

Poleg motorja bosta obe novi M Performance različici prejeli še posebej športno uglašeno podvozje. X5 M50i bo imel adaptivno M vzmetenje, medtem ko bo imel večji X7 M50i posebej prilagojeno zračno vzmetenje. Da ju boste lažje razlikovali od ostalih, ‘običajnih’ različic so oblikovalci poskrbeli za nekoliko bolj začinjen zunanji videz, v notranjosti pa je zgodba precej podobna kot pri vseh ostali M Performance modelih.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code