Skoraj tri leta po predstavitvi modela, se BMW X5 in njegov močnejši dvojnik BMW X5 M pripravljata na prenovo.

Medtem ko prejšnja generacija modela F15 dejansko ni dobila posodobitve, bo ta novi sledil korakom drugih bavarskih modelov. To ne bo večja posodobitev, temveč le nekaj manjših in dokaj pomembnih nadgradenj, ki bodo izboljšale že tako dober videz priljubljenega terenca. Nedavne vohunske fotografije kažejo na novo zasnovo žarometov in nekatere druge nadgradnje sprednjega dela.

Na podlagi teh vohunskih slik se je umetnik upodabljanja odločil ponazoriti posodobljen BMW X5 M. Kot lahko vidite na zgornji sliki, ima notranja grafika žarometov obrnjene »obrvi«. Spodnji del sprednjega dela je prav tako preoblikovan tako, da vključuje večje dovode zraka. Obstaja tudi sprednji podaljšek odbijača (angleško front lip), značilna za model Competition.

Največje spremembe nas pričakajo v kabini. Prejšnje vohunske fotografije so kazale na velike zaslone, ki jih vidimo v športnem terencu BMW iX, ki imajo ukrivljen dizajn in se raztezajo po celotni armaturni plošči. Pričakujemo tudi vrsto tehnoloških nadgradenj, od sistemov za pomoč pri vožnji do novega iDrive 8. Zagotovo bodo na voljo tudi nadgradnje opreme ter usnja.

Ne pričakujemo pa nobenih sprememb pod pokrovom motorja. X5 M Competition bo poganjal isti 4,4-litrski V8 z dvojnim turbopolnilnikom, ki prav tako poganja X6 M. Tako ustvari 617 »konjev« in 750 Nm navora, kar je enaka moč kot BMW M5 Competition. Torej je zelo hiter, skoraj prehiter za tako velikega, težkega terenca.

Treba je še ugotoviti, ali bo nedavno pomanjkanje čipov zvišalo osnovno ceno avtomobila leta 2022.

Vir: magnus.concepts

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code