V Veliki Britaniji so naredili raziskavo na kar 2.5 milijona avtomobilov in prišli do zanimiv ugotovitev.

Raziskovalci, ki Britancem ponujajo tudi brezplačno orodje za preverjanje zgodovine vozila Rapid Car Check, so za raziskavo uporabili podatke državne baze tehničnih pregledov za kar 2,5 milijona vozil in jih sprocesirali s svojo programsko opremo. Končni rezultat je pokazal, da ima kar 6,41 odstotkov vseh registriranih vozil prevrtene kilometre. Absolutni zmagovalec med vsemi pa je bil Oplov (v Veliki Britaniji Vauxhall) Combo, ki je s 13.6 odstotki med vsemi vozili zasedel prvo mesto in tako prehitel tudi priljubljenega Ford Transita, ki je z 12,99 odstotki zasedel drugo mesto.

‘Čast’ zmagovalca pri avtomobilih pa je pripadla BMW X5, ki se je z 11,71 odstotki zavihtel na prvo mesto, z 11,58 oziroma 11,38 odstotki pa mu tesno sledita Oplova Vectra in Peugeot 206. Ko so rezultat posplošili na vseh 38,7 milijona registriranih vozil v Veliki Britaniji so ugotovili, da je na njihovih cestah skupno okoli 2,48 milijona vozil s prevrtenimi kilometri.

Ker so to podatki za Veliko Britanijo, jih težko apliciramo na Slovenijo, a nam po drugi strani vseeno ponujajo vpogled v to, kateri avtomobili so temu bolj podvrženi. Če karkoli, potem menimo, da je pri nas teh primerov še bistveno več in se njihov delež meri krepko v dvomestnih številkah. V kolikor ima kdo kakšne podrobne informacije o stanju v Sloveniji nas lahko kontaktira in naredimo prispevek še na to temo!

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code