V Münchnu so si očitno zastavili visoke prodajne cilje, ki pa jih bodo z novimi modeli vsekakor dosegli. Seznam novih modelov je namreč precej dolg in vključuje mnoge modele o katerih smo se zadnje čase le potihem spraševali. Sedaj je POTRJENO!

Zadnje čase smo le ugibali o prihajajočih vozilih kot so BMW M5, M4 CS, M2 Competition, Z4 in seriji 8. BMW pa nam je z razkritim seznamom kodnih imen razkril zelo pestro prihodnost znamke.

Kot prvo nam BMW razkriva M4 CS, ki so ga pred kratkim v objektiv ujeli paparaci, med snemanjem promocijskega videoposnetka. Ker bo osnovan na enaki platformi kot standardni M4 bo tudi njegovo kodno ime F82. Na voljo bo seveda le v kupejevski izvedenki. Seveda kot obljubljeno na trg prihaja tudi BMW F87 M2 Competition, še bolj športno naravnani mali Bavarec, ki bo kot M4 CS na voljo z ročnim in samodejnim menjalnikom, naprodaj pa bo tako v Evropi kot v ZDA. Govora je tudi o M2 CS, M2 GTS in M2 CRT, ki jih ni na seznamu, opaženi pa so bili na drugem seznamu.

bmw-m2-cs-render (10)

Naslednja zanimivost je vsekakor na področju BMW F90 M5. Glede tega prestižnega športnika se je porajalo ogromno vprašaj, še posebej glede njegovega štirikolesnega pogona. Sedaj je potrjeno, da bo BMW M5 na voljo le s štirikolesnim pogonom in z samodejnim menjalnikom. A kot smo poročali bo štirikolesni pogon možno povsem izklopiti, kar bo poskrbelo za obilo zabave s pogonom le na zadnji kolesni par, prav tako pa BMW razmišlja tudi o opustitvi DCT 7-stopenjskega menjalnika zaradi kompleksnega štirikolesnega pogona in o zamenjavi z 8-stopenjsko avtomatiko.

Na področju mestnih križancev oz. SUV vozil nam bo BMW postregel z mnogimi novimi ali prenovljenimi modeli. Čaka nas že dolgo pričakovani BMW X2, novi X3, novi X5, največji in najprestižnejši X7, na področju športnih M Performance in M vozil pa bodo floto popestrili tudi X3 M40i, X4 M40d, X3 M in X4 M.

bmw-x2-concept (14)

Med običajnimi in zelo priljubljenimi vozili je vsekakor serija 3, ki bo kot nov model prišla v treh izvedenkah; limuzinski, karavanski (touring) in podaljšani, ki bo morda na voljo le za kakšen tuj trg. Prav tako je presenetila novica, da bo BMW naredil model serije 5 GT, saj je bilo nedavno veliko govora o zamenjavi serije 5 GT za novo serijo 6 GT, a glede na seznam nas čaka povsem nova (držimo pesti, da tudi veliko lepša!) serija 5 Gran Turismo.

Če nas je presenetila serija 5 GT, pa nas je še toliko bolj BMW Z4! Ja, prav ste prebrali in nismo se zmotili. Novi roadster ne bo poimenovan Z5, kot je bilo rečeno do sedaj, saj bo nadaljeval tradicijo in ohranil ime Z4. Kot znano, to vozilo BMW razvija skupaj s Toyoto, njegov sorodni avtomobil na strani Japoncev pa bo Toyota Supra, ki se vrača po dolgem času.

bmw-6-series-gt-2018-rendering (2)

Med zadnja dva navedena spadata zelo različni vozili; BMW i3 S, ki naj bi bil bolj športna različica obstoječega povsem električnega mestnega avtomobila, drugi, njegovo popolno nasprotje pa bo BMW serije 8 (840 in 850 kupe in kabriolet), legenda, ki jo že vsi nestrpno pričakujemo in, ki se na trg vrača po zelo dolgem času, v spominu pa ostaja kot velika legenda bavarske znamke.

Tudi Rolls-Royce obljublja zanimivost; svojega prvega predstavnika razreda SUV po imenu Cullinan, kar bo najverjetneje presežek prestiža na kolesih.

V spodnji galeriji si oglejte podrobnosti vseh različic, ki jih bo BMW ponudil na trg v prihajajočih letih.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code