Najslavnejši BMW salon na svetu je prejel še eno posebnost.

V BMW Abu Dhabi Motors se je namreč znašel 2020 BMW M5 Edition 35 Jahre, ki nam ponuja prvi pogled na dejanski avtomobil, po njegovem razkritju maja 2019. Ta posebna izdaja modela bo sicer narejena v samo 350 primerkih, proslavlja pa 35 let obstoja ikonskega modela BMW M5. Vsi primerki so odeti v BMW Individual Frozen Dark Grey II barvo, ki v sončni svetlobi izgleda skoraj kot mat črna barva, pod salonskimi lučmi pa izgleda nekoliko svetlejša.

To posebno barvo dopolnjuje set lahkih 20 palčnih M platišč v Graphite Grey sivi barvi, rumene zavorne čeljusti, ki označujejo karbonsko keramični zavorni sistem, ter nenazadnje še karbonsko streho. Posebna izdaja je sicer osnovana na modelu BMW M5 competition, kar poleg skoraj identične zunanjosti pomeni tudi enako srce. Govorimo namreč o 4.4 litrskem turbobencinskem pogonskem agregatu s 625 konjskimi močmi in 750 Nm navora.

Podobno kot zunanjost, je tudi notranjost M5 Edition 35 Jahre precej posebna. Takoj opazimo zlata karbonska vlakna po armaturi, sredinski konzoli in vratnih oblogah, drugje pa najdemo črno usnje s svetlimi kontrastnimi šivi. Poleg tega lahko v notranjosti najdemo še nekaj oznak, da gre res za omejeno serijo modela, razen tega pa je to zgolj dobro opremljen BMW M5 Competition. Prav vsi primerki so namreč opremljeni z Executive in M Drivers paketom, poleg tega pa lahko najdemo še t.i. soft close, hlajenje prednjih sedežev, 4 consko klimatsko napravo in prednje masažne sedeže.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code