Zdaj poznamo specifikacije zmogljivosti za najmočnejšega v segmentu - BMW iX M60.

Zahvaljujoč zelo impozantni ter izstopajoči ledvični rešetki (poleg ogromno ostalih dejavnikov) je stil oblikovanja zelo kontroverzen ter razdvajajoč, čeprav je videti še vseeno dokaj normalen v primerjavi z nepredstavljivim konceptom XM, prvim samostojnim modelom BMW M od prvotnega M1.

V svoji običajni podobi ima iX xDrive50 dva elektromotorja, ki skupaj proizvajata 523 »konjskih moči« in 765 njutonmetrov navora. Z močjo, poslano na vsa štiri kolesa in takojšnjim navorom, bo iX pospešil do stotice v kar 4,4 sekunde.

Zmogljivost je za SUV impresivna, vendar BMW pripravlja še hitrejšo različico M60, ki jo bo popeljala na povsem višjo raven. BMW je že potrdil, da bo visokozmogljivi iX M60 predstavljen na sejmu CES v Las Vegasu prihodnji mesec, zdaj pa po zaslugi spletnega portala Automotive News poznamo specifikacije zmogljivosti.

Po navedbah publikacije bo sistem iX M60 z dvojnim motorjem proizvedel skupno 455 kW (619 »konjev«), kar je 96 »konjskih moči več« kot prvotni model. Prav tako pričakujemo, da bo M60 dobil enako baterijo 111,5 kWh kot xDrive50.

Zahvaljujoč dodatni moči bo iX M60 po poročanju presegel 100 kilometrov na uro v samo 3,7 sekunde, s čimer bo 0,7 sekunde hitrejši od xDrive50 in se ujema z zmogljivostjo i4 M50. To je pa iskreno zelo impresivno za tako velik ter neokreten avtomobil.

Podatki o navoru niso bili razkriti, vendar je varno domnevati, da bo imel večji navor kot standardna različica. Če se sprašujete, kako povečana zmogljivost vpliva na doseg vožnje, publikacija trdi, da bo imel M60 največji doseg 575 kilometrov z enim polnjenjem.

Vendar je treba omeniti, da ta ocena verjetno temelji na evropskem standardu WLTP, ki se kasneje pokaže kot nekoliko velikodušen.

Njegova vrhunska zmogljivost bo tudi pomenila, da bo iX M60 verjetno stal konkretno več kot xDrive50, ki se v Sloveniji začne pri dobrih 108 tisočakih. Vstopna različica, xDrive40 pa vas bo stala nekoliko manj kot 82 tisoč evrov.

Vir: Automotive News

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code