VIDEO: Vse, kar morate vedeti o prihajajočem BMW iX!

0
Novi BMW iX naj bi spisal zgodovinsko prelomnico za bavarsko znamko, saj bo postal tehnološki paradni konj podjetja, ki mu inovacije niso tuje. Zato na nitki visi veliko in iX mora vsa pričakovanja doseči, ne samo na tehnološkem področju, ampak tudi na področju avtonomije. Ker bo to povsem električni terenec, bosta tudi njegov doseg in čas polnjenja zelo pomembna.

Inženirji iz Munchna so pripravili kratek posnetek, ki prikazuje absolutne ter najpomembnejše značilnosti BMW iX-a. Pravzaprav so se morali omejiti, ker je na tem avtomobilu toliko zanimivih ter inovativnih stvari, o katerih bi sicer lahko govorili v nedogled.

In prva stvar, ki jo morate vedeti, je, da je iX že od samega začetka zgrajen kot trajnosten avtomobil. To pomeni, da naj bi proizvodni postopek, uporabljeni materiali in tehnike, ki jih zahteva izdelava, imeli čim manjši vtis na okolje.

Avto odlikuje zanimiva kombinacija jekla, ogljikovih vlaken ter aluminija. Tako je BMW uspel znižati maso avtomobila in vozilu omogočil večji doseg. Poleg tega je masa sama skrbno nameščena okoli avtomobila, kar bi BMW iX naredilo precej bolj okretnega kot na pogled izgleda. Baterije so na primer postavljene čim bližje tlom, kar posledično pripelje do nizkega težišča. V igri pa so še drugi triki – na primer, zasnova avtomobila je bila narejena tako, da je koeficient zračnega upora čim nižji in iX je glede tega rekorder s koeficientom 0,25!

Vse to je bilo narejeno v upanju, da bo avto zelo učinkovit. V ta namen ima pomembno vlogo tudi rekuperacija energije. Zato je iX opremljen s prilagodljivim regenerativnim zavornim sistemom, ki pomaga napolniti toliko elektronov nazaj v baterijo, kolikor je mogoče. Na BMW iX lahko prilagodite količino regenerativnega zaviranja glede na vaše osebne želje.

Vse to je le vrh ledene gore, za še veliko več informacij, si oglejte spodnji o novem bavarskem električnem SAV!

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code