Čudovita klasika BMW E28 M5 v obliki dirkalnika je naprodaj! Vaša je lahko že za 127.000 evrov!

Na dražbi se je pojavil ta čudovit primerek neobičajnega BMW E28 M5 v zelo dirkaški različici. Do sedaj je bil v lasti Francoza Marca Sourda, ki je v dirkaških vodah užival celih petdeset sezon. Zmagal je na francoskem GT tekmovanju leta 2002, v Le Mansu pa je vozil slovitega McLarna F1 GTR. M5, ki se sedaj prodaja je bil njegov dirkalnik leta 1985.

Pod pokrovom je 3,5-litrski vrstni šestvaljnik, ki naj bi bil zelo podoben motorju, ki je bil nameščen v slavni M1 Procar. Zvok mora biti zatorej resnično nekaj posebnega. Opremljen je s Kugelfischer mehanskim vbrizgavanjem, s petstopenjskim ročnim Getrag menjalnikom in ZF diferencialom z omejenim zdrsom. Končna moč motorja je ocenjena na okrog 470 konjskih moči.

Celotna motorna enota je bila pred kratkim povsem obnovljena, zunanji izgled pa je ostal povsem originalen. Obdržal je vse praske ter udrtine, ki pričajo o njegovi bogati zgodovini. Seveda bi lahko marsikomu odlično služil tudi v prihodnosti. Dražba seveda ponuja polno delujoč avtomobil z bogato zgodovino dirkaških zmag.

Če vas tako zelo privlači ga sedaj lahko tudi kupite. Dražba bo v Londonu 7. septembra, pričakovana cena pa je med 100.000 in 127.000 evri.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code