Iščete hitro, a prestižno limuzino in ste še vedno navdušenec nad dizelskimi agregati? Potem je BMW 750Ld xDrive kot nalašč za vas. Nudi najvišjo stopnjo udobja ter po zaslugi štirih turbo puhal izjemne pospeške.

Kot rečeno, BMW 750Ld xDrive ne uporablja le dveh, niti treh, ampak kar štiri turbine. BMW jih je pametno namestil skozi različne vrtljaje motorja; dva delujeta pod nizkim pritiskom, druga dva pa pod visokim pritiskom, vsi pa so ves čas pripravljeni na impresivno pospeševanje. Prvi dve turbini velikemu vozilu dodata potrebno moč že od nizkih hitrosti in vrtljajev, kar da še močnejši sunek v hrbet.

bmw-750ld-xdrive (3)

BMW 750Ld xDrive sicer pod pokrovom nosi 3,0-litrski vrstni šestvaljni dizelski agregat, ki s pomočjo štirih turbov uspe razviti 400 konjskih moči ter zavidljivih 760 Nm navora. 450 Nm navora je na voljo že od 1000 vrt./min., vseh 760 Nm pa na sedež pritrdi med 2000 in 3000 vrt./min. Vsa ta moč se na cesto seveda prenaša preko pametnega štirikolesnega pogona xDrive.

Na ravnini podaljšana sedmica z oznako 750Ld xDrive 100 km/h doseže v 4,7 sekunde, če pa vas zanima kako se potovalnik obnese pri pospeševanju na nemšem Autobahnu pa si morate ogledati spodnji videoposnetek.

Glede na posnetek lahko zatrdimo, da BMW 750Ld xDrive pospešuje dovolj lahkotno in konstantno. Z veseljem bi ga preizkusili tudi sami!

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code