Prišel je dan, ko bo najrazkošnejša ter najdražja bavarska električna limuzina ogledala luč sveta!

Konec je z vohunskimi posnetki in ugibanji – prišel je čas, da končno spoznamo BMW i7. Serija 7 brez motorja z notranjim izgorevanjem, ki je bila razglašena za “najbolj luksuzen in inovativen avtomobil doslej” podjetja, bo sedela na samem vrhu ponudbe. Čeprav je bil v zadnjih mesecih obsežno predstavljen, še vedno manjka kar nekaj koščkov uganke, ki se bodo postavili na svoje mesto med premiero v živo.

Premiero si lahko ob 14. uri ogledate na spodnji povezavi:

Električni behemot se bo moral soočiti z močno konkurenco, ki prihaja iz Stuttgarta – Mercedes EQS. BMW i7 bo svojo platformo delil s serijo 7 z motorjem na notranje izgorevanje, medtem ko je električni avtomobil s trikrako zvezdo ločen od razreda S, ki ga poganja motor gnan na naftne derivate. Iz nekaj do zdaj objavljenih podrobnosti vemo, da bo evropski model imel do 625 kilometrov dosega po WLTP.

BMW i7 bo zanimiv ne le zaradi električnega pogona, temveč tudi zaradi drznega oblikovalskega pristopa, ki ga deli s serijo 7. Ne govorimo le o deljenih žarometih, ampak tudi o ogromni maski in njeni osvetljeni konturi. Potem je tu še 31-palčni zaslon za zabavni sistem na zadnjih sedežih, skupaj z majhnim zaslonom, vgrajenim v sovoznikovo stran armaturne plošče.

V eni od svojih ponovitev bo i7 najmočnejša sedmica v liniji, s čimer bo posredno nadomestila zastarel M760i z njegovim veličastnim motorjem V12. BMW-jev prenos v živo se bo osredotočil na model brez emisij. Glede na to, da je SUV iX opremljen s štirikolesnim pogonom, ne bodite preveč presenečeni, če bo podobna zgodba z limuzino.

Znano je, da bo i7 imel krmiljenje zadnjih koles in dvoosno zračno vzmetenje z elektronsko nastavljivimi blažilniki. Kamuflirani avtomobil je moral imeti vsaj 500 konjskih moči, vendar pričakujte še več udarca, saj smo slišali, da bo na voljo vrhunec ponudbe – M70.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code