BMW se že nekaj mesecev v javnosti pojavlja v prihajajoči, popolnoma prenovljeni, seriji 7. Kaj smo do danes o luksuzni bavarski limuzini izvedeli in kaj lahko pričakujemo?

Konec novembra je BMW objavil zamaskirane slike nove generacije serije 7 na testnem terenu v snežno obdani pokrajini Švedske. Vendar je bila pomembna oblikovna (in funkcionalna) podrobnost namerno izpuščena, saj je ekipa, ki trenutno deluje v zimskem testnem centru BMW Group v Arjeplogu, zamaskirala zgornji del žarometov, ki služijo kot dnevne luči. Izpostavljeni so bili le glavni nizi kratkih oz. dolgih luči, vendar se na slikah celo zdi, da so le-te začasne in se bodo spremenile.

Vir: carwow

Vse spodnje upodobitve poskušajo digitalno odstraniti kamuflažo, da bi napovedala razvoj dizajna, načrtovan za naslednjo generacijo luksuzne bavarske limuzine, BMW serije 7 (G70). Bavarska kraljica udobja bo prejela nov oblikovalski jezik, ki ga je nakazal že koncept BMW XM, ki bo šel v proizvodnjo leta 2022 z enako razporeditvijo žarometov. To ne pomeni, da bodo vsi BMW-ji podedovali ta videz, saj so opazili naslednjo generacijo serije 5 in je na videz zaenkrat imela enodelne luči.

Seveda so žarometi le del zgodbe, saj navsezadnje govorimo o paradnem avtomobilu premium znamke vozil. Visokokakovostna limuzina polna tehnologije, bo vsebovala sistem avtonomne vožnje 3. stopnje, za katerega je najstarejši Mercedes ta teden prejel mednarodno certifikacijo za razred S, pa tudi za popolnoma električni EQS, ki se bo boril s prihajajočo i7.

Kar zadeva pogonskih sklopov, se lahko poslovite od M760i in slovitega ter prodornega V12 motorja, govori se, pa da bo na voljo nov V8 motor (s kodnim imenom S68) in posodobljeni vrstni šestvaljniki. Serija 7 z motorjem na notranje izgorevanje bi morala imeti v svoji najmočnejši konfiguraciji nekje okoli 565 »konjskih moči«, medtem ko bo i7 z ničelnimi emisijami imel več kot 600 »ponijev«.

Čeprav se M7 še vedno ne bo zgodil, govorice navajajo, da namerava BMW prenovljeni sedmici dati velikodušno paleto delov M Performance. Poleg tega očitno prihajajo še nedostopne funkcije, vključno z osvetljeno sprednjo masko, popolnoma avtomatska vrata po vzoru Rolls-Royce Phantom, nadgrajeno konfiguracijo Executive Lounge, dodatne možnosti individualne prilagoditve in boljši zvočni sistem Bowers & Wilkins.

Z zračnim vzmetenjem in mehkim zapiranjem vrat, ki so standardna v celotni ponudbi, naj bi novi BMW serije 7 začel proizvodnjo julija prihodnje leto in prejel prenovo zelo oddaljenem letu 2026. Če je časovni okvir točen, verjetno pomeni, da bo svetovna premiera načrtovana v prihodnjih mesecih.

Fotograf: drive.com, carwow.co.uk, SRK designs, avarvarii, bmw43_, autoya.info

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code