VIDEO: Doug DeMuro secira »najgršo« bavarsko limuzino vseh časov – BMW serije 7 iz leta 2003!

0
BMW E65 serije 7 je bil eden najbolj kontroverznih modelov, ki jih je nemški proizvajalec avtomobilov kdajkoli predstavil.

Največ polemik je seveda izviralo iz njegove zunanjosti, a k okrnjeni prispodobi, ki jo avto nosi še danes, prispevajo tudi druge stvari. BMW-ju vsekakor ni bilo lahko narediti tako drastične spremembe na svojem paradnem konju in očitno je bila naloga še težja kot so si mislili. Zapolniti čevlje eni najlepših limuzin vseh časov – BMW serije 7 E38 – je vseeno nočna mora s katero se je oblikovalec Chris Bangle moral spopasti… tega mu očitno ni uspelo.

Predhodnica je bila ena najlepših luksuznih limuzin, kar jih je zapeljalo na ceste, ne samo iz strani BMW-ja, ampak vseh proizvajalcev vozil. Zdi se, da se slavni Doug DeMuro strinja. Po njegovih besedah ​​je bil končni dizajn avtomobila videti, kot da sta ga ustvarila dva različna oblikovalca, z različnimi cilji. In takšen je rezultat, ker se je to dejansko zgodilo. Ko so bile začetne skice BMW serije 7 E65 narejene, je vseboval hiter pogled na zadnji del, vendar je bil ta začetni posnetek zavrnjen, ker je preveč odstopal od tradicionalnih linij serije 7.

S to generacijo serije 7, ki je bila predstavljena na začetku 21. stoletja, so vodje pri BMW želeli, da bi imela poseben dizajn, ki bi svetu povedal, da je s seboj prinesel veliko novosti ter nov moderni slog oblikovanja. Zato je bila zasnovana mešanica med sprva predlaganim ‘fastbackom’ ter tradicionalnimi linijami limuzine in tako smo dobili to serijo 7 zelo nenavadnega videza. Vseeno pa je s seboj prinesel veliko nove tehnologije.

To je postalo očitno, ko si sedel v vozniško celico. Tam so bili odvzeti številni gumbi in vse funkcije, ki so jim služile, so bile preurejene v tisto, kar danes poznamo kot “iDrive”. Tako je, serija E65 7 je bila prvi avtomobil, ki je imel sistem iDrive in sprva je deloval grozno ter povzročal zmedo med uporabniki. Vse ostale nejasnosti ter zanimivosti originalnega »grdega račka« si lahko ogledate na spodnjem posnetku.

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code