Toyota nima namena prodajati Supre s čimerkoli drugim, kot osem stopenjskim avtomatskim menjalnikom, kar pa so se pri European Auto Group (EAG) odločili spremeniti.

Ravno ta tuner, ki je lociran v ameriški zvezni državi Texas je naznanil, da namerava ponuditi konverzijo iz avtomatskega na šest stopenjski ročni menjalnik, za kar pa že zbirajo naročila. Sama predelava z vsemi deli in vgradnjo naj bi stala okoli 12 tisoč ameriških dolarjev, kar znese okoli 10.700 €. Nam se zdi to sicer ogromno denarja, dobro pa je vsaj to, da bodo uporabili samo originalne BMW nadomestne dele zato se sprašujemo, ali bodo morda v kratkem kaj podobnega ponudili tudi za BMW Z4 M40i.

Oba avtomobila namreč poganja zaželjeni 3.0 litrski vrstni šestvaljnik s kodno oznako B58, v nobenem pa ni tovarniške opcije ročnega menjalnika. Na srečo obstaja šest stopenjski ročni menjalnik, ki uspešno sodeluje z B58 motorjem. Najdemo ga lahko v avtomobilih kot sta BMW 340i in M240i, ki opcijo ročnega menjalnika ponujata že tovarniško, zato podjetju ne bo težko zagotoviti kompatibilnih menjalnikov za predelave.

Poleg tega, EAG sodeluje tudi s kanadskim podjetjem ProTuning Freaks, s katerim delajo tudi na zmogljivostnem paketu za novo Supro. Ta naj bi obljubljal med 420 in 430 konjskih moči na kolesih, kar bi ga postavilo celo pred BMW M2 Competition.

Predelava na ročni menjalnik bo seveda izničila toyotino garancijo, zato pa pri EAG razmišljajo o štiri letni garanciji, ki naj bi do 80 tisoč prevoženih kilometrov krila avtomobile, ki jih bodo predelali. Prvi tak avtomobil bo prvič na ogled novembra na svetovno znanem SEMA avtomobilskem salonu v Las Vegasu, zaenkrat pa ni znano ali o podobni nadgradnji razmišljajo tudi za bavarsko brezstrešno alternativo Supri.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code