Ne dolgo tega je BMW dvignil zastor z električnega koncepta modela i4, sedaj pa se očitno pripravlja svetovna premiera zelo pomembnega električnega SUV-a.

Prav nihče vam ne bi zameril, če bi pozabili na prihajajočega BMW iX3 saj živi nekoliko v senci pričakovanja nove serije 4, električnega modela i4 in nenazadnje tudi športnih BMW M3 in M4. Vseeno pa iX3 za BMW predstavlja zelo pomemben model, saj je X3 že sam po sebi odličen avtomobil v segmentu z odličnimi prodajnimi rezultati, ki zelo dobro združuje dobre vozne lastnosti z uporabnostjo in relativno ugodno ceno.

IX3 bo stopil na prste konkurentom kot so Audi e-Tron, Tesla model Y in Mercedes Benz EQC, za to pa bo moral biti zelo dober. Na žalost ali našo srečo so na splet še pred uradno svetovno premiero že ušle uradne fotografije tega modela, ki razkrivajo praktično vse. Fotografije so se pojavile na tem instagram profilu in takoj postale viralne. Kot smo pričakovali izgleda praktično identičen klasičnemu BMW X3 z izjemo odsotnosti nekaterih odprtin za hlajenje motorja, novih platišč in nekaj zelo blagih detajlov.

Tudi v primerjavi s konceptom je praktično identičen, so pa tokrat za razliko od ostalih ubrali pot nekoliko manjših ledvičk, kot so jih uporabili na konceptu. BMW iX3 bo presenetljivo gnan le na zadnji kolesni par, v prihodnosti pa morda lahko pričakujemo tudi štirikolesno gnano različico. Poganjal ga bo zgolj en elektromotor, ki pa bo še vedno zagotavljal precej zajetnih 285 konjskih moči in 400 Nm maksimalnega navora. Baterijska celica s 74 kWh električne energije bo po evropskem WLTP testnem ciklu zagotavljala do 440 kilometrov električnega dosega, kar pa se nam že zdi zelo uporabna številka.

Največja prednost tega modela je skrbna postavitev baterij, ki prav nič ne posegajo v kabinski prostor. Tako bo BMW iX3 dejansko ponujal identično prostornost kot klasičen X3. Svetovno premiero pričakujemo zelo kmalu, na ceste pa bi že lahko zapeljal proti koncu leta.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code