Maybach s svojim novim super-luksuznim avtomobilom vstaja iz pepela. Se RR počuti ogroženega s prihodom konkurenčnega modela?

Novembra 2014 je Daimler potrdil oživitev Maybacha kot podznamke Mercedes-Benzovega razreda S. Marsikomu bi se ob tej novici zašibila kolena, vendar ne Rolls-Roycu. Najvplivnejši možje Goodwooda celo trdijo, da Mercedes-Maybach ne predstavlja prave konkurence njihovim modelom.

maybach1

V nedavnem intervjuju za Car Advice v Austin, Texasu je vodja komuniciranja za Rolls-Royce Motor Cars Severne Amerike, Gerry Spahn povedal, da dvojnega M ne vidijo kot potencialnega odjemalca strank. Tudi če bo cena podobna Ghostovi po njegovem mnenju to sploh ni relevantno, saj se RR stranke za nakup ne odločajo na podlagi finančnih stroškov. Njihova realna konkurenca je v popolnoma drugi ligi in se popolnoma nič ne povezuje z avtomobilsko industrijo.

maybach2

“Naši rivali niso nujno vozila, tekmujemo predvsem proti letalom, jahtam, nepremičninam in umetniškim izdelkom. Naše stranke so za jahto pripravljene odšteti dvajset milijonov dolarjev. Morda se odločijo, da bodo zapovrh kupili tudi še kakšen Rolls-Royce ali dva. Naša povprečna stranka ima v svoji garaži parkiranih sedem vozil. je povedal Spahn.

Torej če bo kdo želel Maybacha zaradi njegovega pedigreja, ga bo pač kupil. Na takšnem nivoju luksuza tekmovanje med znamkami postane brez pomena.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code