Južnoafriška BMW ekipa za predelavo in nadgradnjo dirkalnih avtomobilov Team SavSeed Racing, pred kratkim na mednarodni dirkalni stezi  Kyalami Grand Prix predstavila novi BMW F30 wide body dirkalnik. Dirkalni avtomobil pretečega in odločenega videza ima Team SavSpeed Racing turbo 3.0-litrski šestvaljni motor, ki se z 800 konjskimi moči zlahka kosa z ostalimi “hardcore” dirkalniki. Pri izdelavi zunanjosti BMW F30-ja […]

Južnoafriška BMW ekipa za predelavo in nadgradnjo dirkalnih avtomobilov Team SavSeed Racing, pred kratkim na mednarodni dirkalni stezi  Kyalami Grand Prix predstavila novi BMW F30 wide body dirkalnik.

bmw-f30-widebody (1)

Dirkalni avtomobil pretečega in odločenega videza ima Team SavSpeed Racing turbo 3.0-litrski šestvaljni motor, ki se z 800 konjskimi moči zlahka kosa z ostalimi “hardcore” dirkalniki. Pri izdelavi zunanjosti BMW F30-ja so želeli uporabiti najnovejšo tehnologijo in s tem pokazati, koliko bolj zmogljiv in dinamičen je lahko moderen BMW model.

Cedar Isle Auto BMW Track and Race Day - 2014

Za njegovo izdelavo in predelavo je odgovoren njegov lastnik oziroma voznik Sav Gualtieri, ki ima več kot 25 let izkušenj kot BMW tehnik, in njegova ekipa  Team SavSpeed Racing, ki je v zadnjih dvajsetih letih predelala in prilagodila na turbinsko polnjenje več kot 200 dirkalnih in cestnih avtomobilov. Gualtieri kljub temu dodaja, da bo potrebno avtomobil še izboljšati: “BMW F30 se je dobro odrezal v Kyalami, vendar naš čaka še veliko dela, objektivno lahko trdim, da smo na pravi poti. Vsekakor bomo nadaljevali z delom na njem, vendar se ne želim spuščati v napovedovanje njegovih bodočih dosežkov in zmogljivosti, dokler ne bomo popolnoma zadovoljni s celotnim avtomobilom.”

bmw-f30-widebody (3)

Njihova pričakovanja so kljub temu velika: “Edini način za doseg optimalnega rezultata je, da avtomobil tekmuje na dirkalni stezi; zato ciljamo, da se bo F30 wide body prebil v zadnji dve dirki kluba BMW CCG Club Racing Series, ki poteka od 1. do 29.11.2014, mogoče pa celo v dirke serije G&H Transport Extreme Supercars Series, ki se bo začela 15. novembra.”

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code