BMW je že predstavil novi Moto GP varnostni avtomobil, tokrat v obliki pošastnega BMW M8 Competition.

Avtomobil tokrat razvije kar 625 konjskih moči, javnost pa ga bo prvič videla na dirki MotoGP na Red Bull ringu ta vikend. Inovativni in visoko zmogljivi varnostni avtomobili za dirke kraljevega razreda motociklizma, so že več kot 20 let domena BMW M oddelka. Prvič so uradni varnostni avtomobil karavane MotoGP namreč predstavili že davnega leta 1999, BMW M8 Competition pa predstavlja le česnjo na vrhu torte visoko zmogljivih M avtomobilov zadnjih 20 let.

“Izbira BMW M8 Competition za osnovo našega novega MotoGP varnostnega avtomobila je bila povsem logična. Že njegova produkcijska različica je pravi avtomobil za dirkališče, s svojimi inovativnimi tehničnimi dodatki pa je le še en primer našega nenehnega razvoja in premikanja meja navzgor. Z BMW M8 MotoGP varnostnim avtomobilom smo res navdušeni ob predstavitvi novega in izjemno močnega varnostnega avtomobila, ki bo vodil dirke najhitrejših motociklistov na svetu,” je dejal Markus Flasch, predsednik BMW M GmbH.

Pod pokrovom motorja se skriva najmočnejši pogonski agregat v zgodovini cestnih M avtomobilov. Visoko zmogljivi V8 namreč s pomočjo dveh turbin razvije kar 625 konjskih moči, vsa ta moč pa se na asfaltno površino prenaša preko osemstopenjskega M steptronic samodejnega menjalnika in M xDrive štirikolesnega pogona. To pomeni, da lahko do stotice pospeši v vsega 3.2 sekunde, kot prvič pa je v BMW M8 predstavljena tudi inovativna tehnologija zaviranja, ki vozniku ponuja dve različni nastavitvi občutljivosti stopalke za zavoro.

Seveda pa varnostni avtomobil ni samo standardni BMW M8 Competition oblečen v barve MotoGP varnostnega avtomobila, ampak so morali zanj porabiti kar nekaj ur ročnega dela. Predelave zajemajo dodatne aerodinamične dodatke(kjer najprej opazimo seveda ogromen zadnji spojler), izboljšano hlajenje in vgradnja vseh dirkaških dodatkov ter varnostne opreme. Ne manjkajo niti obvezne varnostne luči in ostala svetlobna telesa, ki lepo zaključijo videz avtomobila. Kaj pravite, bi ga imeli?

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code