BMW je na dogodku imenovanem BMW M Gran Prix of Styria, ki poteka poleg MotoGP predstavil prototipe novega M4 Coupe in BMW M4 GT3.

Ker ravno produkcijski BMW M4 uradno še ne bo razkrit do septembra, ga je BMW oblekel v zelo zanimivo poslikavo, ki do neke mere simulira kamuflažo, v katero so odeti prototipi a obenem razkriva praktično vse. “Zelo sem vesel, da lahko tukaj sočasno predstavim tako novega BMW M4, kot tudi novega BMW M4 GT3. Kot glavni sponzor dogodka BMW M Gran Prix of Styria in dolgotrajni partner organizatorjev dirke MotoGP – Dorna Sports, si ne moremo zamisliti boljšega prizorišča za tovrstno predstavitev. BMW M4 Coupe in njegov dirkaški sorodnik BMW M4 GT3 sta ikoni podjetja BMW M GmbH in odlična primera prenosa tehnologije z motošporta na serijske avtomobile in nazaj. Že od samega začetka smo vozili razvijali sočasno, zato si delita enake gene,” je dejal Markus Flasch, direktor BMW M GmbH, ki je s serijskim BMW M4 lastnoročno odpeljal prvih nekaj krogov na Red Bull Ringu.

BMW pričakuje, da bo leta 2022 ob začetku dirkaške serije, novi BMW M4 GT3 romal v roke prenekaterim ekipam BMW M Customer Racing programa, kjer se v identičnih avtomobilih med seboj lahko pomerijo dirkači, ki jih lahko kot stranke kupijo direktno od proizvajalca. Avstrijec Philipp Egg, ki je odpeljal uvodne kroge z BMW M4 GT3 dirkalnikom, ni mogel skriti svojega navdušenja nad avtomobilom, ki bo služil kot vrh ponudbe za stranke in kot zamenjava za zelo uspešen dirkalnik BMW M6 GT3.

Poleg tega bodo imeli dirkači karavane Moto GP le nekaj dni zatem na Red Bull Ringu priložnost kot eni prvih na svetu voziti novega BMW M4, zmagovalcu tekmovanja BMW M Grand Prix of Styria, ki se bo odvijalo ta vikend, pa bodo povsem novega 2021 BMW M4 Coupe celo podarili.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code