Čeprav je lansko leto vajeti najmanjšega coupeja prevzela serija 2, Baby M - 1M še zmeraj ostaja divja kot kadarkoli doslej. Še nekaj tednov nas loči do premiere M2, do takrat pa bomo nekaj pozornosti posvetili predhodniku.

Podjetje z nekoliko čudnim imenom: OK-Chiptuning je v Baby M vneslo spoštovanja vredno nadgradnjo moči. Serija 1 Coupe že nekaj časa ni več v proizvodnji, pa vseeno ostaja ena najbolj zaželjenih modelov bavarske palete. V upanju, da OK Chiptuning ne bo dostavil le povprečne nadgradnje, nas slednji ni razočaral.

baby-1m-ok-chiptuning (1)

Nadgradnja zmogljivosti za 3.0-litrski šestvaljnik, ki originalno proizvede 340 konjskih moči in 450 Nm navora, je omogočila črni pošasti, da sedaj iz sebe iztisne 451 konj in 714 Nm maksimalnega navora, h končnemu rezultatu je pripomogla tudi menjava intercoolerja, izpušnih cevi podjetja Wagner Tuning in Eisenmann izpušnega sistema.

baby-1m-ok-chiptuning (10)

[sam id=”14″ codes=”true”]

Več podrobnosti zaenkrat še ni znanih, seveda pa OK 1M nedvomno pridrvi kakšno desetinko hitreje od standardnega “Baby M”, ki do 100 km/h potrebuje 4,3 sekunde.

Poleg nadgradnje zmogljivosti je vozilo prejelo še atraktivna Schmidt CC-Line 20-palčna platišča, oblečena v 245/30 spredaj in 295/25 pnevmatike zadaj.

Ostali lepotni dodatki kot so karbonski pokrovi stranskih ogledal, H&R prilagodljivo vzmetenje in M Performance volan le še zaključijo celoten izgled.

Vir: OK-Chiptuning

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code