Dizajn BMW serije 6 bo ostal svež še kar nekaj časa...

Novi BMW serije 8 je bil premierno predstavljen prejšnji mesec, naj pa bi zamenjal trenutno serijo 6. Kljub temu, pa je veliko BMW navdušencem všeč dizajn trenutne serije 6, ki brez dvoma ne bo kar tako šel v pozabo. S prihodom serije 8 pa bo po vsej verjetnosti opazen tudi padec v ceni. Danes vam predstamo različico 640i Gran Coupe, ki je bil po želji lastnika opremljen z HRE alumunijastimi platišči.

Glede na to, da je serija 6 že v osnovi izjemno všečen avtomobil, so mu namenili le nekaj kozmetičnih predelav. BMW 640i je glede na pogonski sklop le nekaj korakov pod pravim športnim M6, a to ne pomeni, da ne zagotavlja dovolj zmogljivosti. Še več, ponuja odlično razmerje med zmogljivostmi, porabo goriva in ceno nakupa. BMW 640i pod pokrovom motorja tako skriva 3,0-litrski BMW TwinPower Turbo šest-valjni bencinski agregat, ki razvije 315 konsjkih moči in 450 nevtonmetrov navora. Vse to pomeni, da do stotice pospeši v 5,4 sekunde in pospešuje vse do elektronsko omejenih 250 kilometrov na uro.

Namestili so mu aluminijasta platišča modela HRE S101, spredaj dimenzije 20×10 in 20×10 zadaj. Težko pa ne bi opazili niti Gloss Gold finiša, ki močno izstopa.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code