V Nemčiji se prodaja odličen primerek BMW 633 CSi iz leta 1979, ki pa resnično ni poceni.

Prva E24 generacija serije 6 velja za enega najlepših vozil znamke BMW v zgodovini znamke, v proizvodnji pa je bila ekskluzivno kot dvo vratni coupe kar 13 let in sicer od leta 1976 do leta 1989. Omenjeni primerek je bil prvemu kupcu iz španskega mesta Malaga, dostavljen leta 1979, ta pa je po dolgih letih lastništva umrl. Avtomobil je zatem njegova vdova obdržala še dolga leta, dokler ga ni leta 2015 prodala naslednjemu kupcu, ki pa je avto popolnoma obnovil.

Terenutno ga prodaja nemški prodajalec avtomobilov Sportwagen Teiber, ki je avtomobil prvič kupil novembra leta 2017 in ga prodal že aprila prihodnje leto. Zanimivo je avtomobil tri leta kasneje ponovno našel svojo pot do istega trgovca, kjer se trenutno prodaja z le 1.645 prevoženimi kilometri. Pod pokrovom motorja modela 633 CSi se skriva 3.2 litrski vrstni šestvaljnik, ki pri 5.500 obratih na minuto proizvede 194 konjskih moči, ter 280 Nm maksimalnega navora pri 4.250 obratih na minuto.

Glede na izjemno malo uporabo dotičnega avtomobila in celotno obnovo avtomobila le 5 let nazaj, verjetno ne potrebujemo posebej poudarjati, da je avtomobil v popolnem stanju. Zunanjost je odeta v srebrno barvo v kombinaciji z modro notranjostjo, ki ravno tako ne kaže znakov uporabe. Modro usnje izgleda v izjemnem stanju, ravno tako lahko to trdimo za modre tapete in tepihe.

BMW 633 CSi se prodaja z originalnim setom ključev, servisno knjižico, originalnimi BMW navodili za uporabo ter knjižico v kateri na 100 straneh piše zgodba in pot avtomobila. Še cena? Če smo direktni 97.000€, kar se nam zdi izjemno veliko, pa vendar zagotovo niste mislili, da bo tak avtomobil poceni mar ne?

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code