V času, ko se vsi ukvarjajo s pokončnimi ledvičkami na novi seriji 4, mi gledamo 15 let v preteklost, ko je nemški tuner Hartge predstavil precej podoben dizajn.

Novi BMW serije 4 je razdelil svoje privržence na dva pola, a glede na internetne odzive izgleda, kot da bavarcev kontroverznega izgleda nismo še nikoli doživeli. Poglejmo recimo E63 generacjo serije 6, ki jo je dizajniral sloviti Chris Bangle in velja za enega najbolj kontroverznih BMW Coupejev v zadnjih 20 let. Na ceste je sicer prvič zapeljal leta 2003, nemški predelovalec vozil Hartge, pa se je ravno zaradi kontroverznega videza nemudoma lotil ‘lepotne operacije’, ki se ni ravno najbolje posrečila.

Največ pozornosti so posvetili ravno prednjemu koncu, kjer so se znebili klasičnih ledvičk serije 6 in jih nadomestili s parom večjih, ki so se raztezale vertikalno skoraj do spodnjega roba odbijača. Kot, da to ni bilo dovolj so poleg žarometov namestili še dve manjši odprtini za zajem zraka, poleg tega pa seveda spada še predelan prednji odbijač, ki je vse te dodelave lahko ‘gostil’. Poleg prednjega konca za videz skrbi še set Hartge platišč in pa seveda značilni emblemi omenjene tuning hiše.

Primerek na fotografijah je svojo pot začel kot model 645i, po predelavi pa je dobil 5.1 litrski osemvaljnik, ki zagotavlja 420 konjskih moči in 520 Nm maksimalnega navora.  Zanimivi so tudi dodatki v notranjosti, kot je naprimer športni volan, ki s svojim izgledom nekako ne pristoji v sicer elegatno notranjost. Potem je tukaj še ročica ročne zavore iz enega kosa aluminija in še bi lahko naštevali.

Morda vam nova serija 4 res ni povšeči, a po drugi strani sedaj ne morete reči, da ste tovrstni dizajn videli prvič.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code