BMW e46 M3 CSL z ročnim menjalnikom je enostavno popolnost na štirih kolesih!

0
Malo avtomobilov je doseglo sloves in popolnost BMW M3 CSL, ki pa je imel eno ključno napako - menjalnik.

Opremljen je bil namreč s šeststopenjskim robotiziranim SMG menjalnikom, ki naj bi bil razvit posebej za na dirkališča, a je bil pri lastnikih avtomobilov sprejet precej klavrno. No lastnik tega avtomobila, se je odločil odkleniti ves potencial avtomobila, britanski Autocar pa seveda ni izpustil priložnosti za testno vožnjo.

BMW e46 M3 CSL je eden izmed najboljših avtomobilov, ki so kadarkoli zapustili proizvodne trakove M divizije. Bil je tako popoln, da so ga bavarci namenoma nekoliko ukrotili in vanj namestili famozni SMG menjalnik. No ja šalo na stran, a resnica je vseeno, da je bil SMG menjalnik tako slab enostavno zato, ker je bil preostanek avtomobila tako dober, da bi si zaslužil pravi ročni menjalnik. Vseeno se je podjetje BMW model CSL iz neznanega razloga odločilo ponuditi izključno z omenjenim robotiziranim menjalnikom, kar je prava škoda.

Omejena serija tega modela in dejstvo, da je v krogih BMW M fanatikov tako opevan, pomeni, da se navkljub vsemu še vedno izjemno malo lastnikov odloči za predelavo v ročni menjalnik. Vsi se seveda bojijo, da bo s tem, ko ne bo več v originalnem stanju, izgubil zbirateljsko in zgodovinsko vrednost. Vseeno se najdejo pogumneži in svet je  zaradi njih boljši, saj sama predelava modela CSL v najboljši M produkt vseh časov sploh ni tako težka. Menjalnik je dejansko enak kot ročni, zato je potrebno samo odstraniti SMG črpalko ter vgraditi prestavni mehanizem in tretji pedal. Naj se užitek prične!

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code