Zdaj je tudi uradno: očem javnosti je razkrit letošnji dirkač, ki se bo s konkurenti pomeril na IMSA WeatherTech SportsCar Championship v floridski Daytoni.

Na predvečer prvega treninga za prihajajoči Rolex 24 na Floridi (Daytona) je BMW razkril barvno shemo in dokončen izgled svojega dirkalnika M8 GTE. Barve so seveda tradicionalno bavarske; modra, temno modra in rdeča na beli podlagi.

BMW se bo tako na IMSA v razredu GTLM soočil s konkurenco kot je Ford, Corvette, Porsche in Ferrari. Glavnino voženj z vozilom, ki nosi oznako #24 bosta opravila Jesse Krohn in John Edwards, v sestrski izvedenki s številko #25 pa bosta Alexander Sims ter Connor de Phillippi.

BMW-M8-GTE-Daytona (2)

Za vztrajnostno dirko Tequila Patron North America se bosta ekipi #24 pridružila še Nicky Catsburg in Augusto Farfus, ekipi #25 pa bosta priskočila na pomoč še Bill Auberlen in novi DTM voznik Philipp Eng.

Člani ekipe MTEK bodo priostni v Daytoni ta vikend, sezono pa bodo otvorili maja, s 6-urno dirko.

“To je za nas zelo poseben avtomobil, saj smo bili prvič vključeni tudi v proizvodnjo cestno-legalne različice,” je dejal vodilni pri BMW Motorsport, Jens Marquadt. “Z vožnjo po dirkališču ta vikend smo otvorili vozilo, ki ga bomo v cestni izvedenki predstavili pozneje letos. Smo v tesni povezanosti z ekipo, ki dela na cestni izvedenki; za slednjega je treba namreč prilagoditi določene nastavitve. A cestni avtomobil je bolj pomemben, zato res cenimo podporo kolegov, ki so izdelali prototip dirkalnega vozila, saj gre izdelava obeh z roko v roki, odbor pa nam je zaupal in dovolil, da najprej izdelamo dirkalnik, ki bo dobra osnova za cestno različico. Na to smo zares ponosni.”

BMW-M8-GTE-Daytona (17)

Dva BMW M8 sta bila 7. in 8. najhitrejši v svojem razredu pred uradnimi kvalifikacijami. Hitrejši med njima je bil 1,4 sekunde počasnejši od Forda GT, ki je zastavil svoj najboljši čas.

BMW je v zadnjih spremembah dodal boljše zavore in izboljšal odzivnost motorja ter s tem določil najboljšo vozno in zmogljivostno dinamiko.

Kakšen je končni izgled BMW M8 GTE si oglejte v spodnji galeriji.

Vir: BMWBLOG

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code